EL Fantazi - Ne sumnjajte u motivaciju Fenerovih 'Grobara'

Autor: Boban Filipović
sreda 04.11.2015.
20:29
Izvor: Sportske.net

U četvrtak i petak se igraju utakmice 4. kola Evrolige, pa vas blagovremeno podsećamo da napravite ekipu i da iskoristite mogućnost da unovčite svoje poznavanje košarke...

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Kao i obično krećemo od sebe, tj. od Crvene Zvezde Telekom, jedinog srpskog predstvanika u eliti ove sezone.

Nakon uvodne ubeldjive pobede nad Strazburom kod kuće i dve katasrtofe u Madridu i Podmoskovlju, crveno-beli na krilima pobede u 'večitom derbiju' dočekuju turski Fenerbahče.

Ova ekipa Zvezde nema evroligaški kvalitet, puna je igrača koji bi u ozbiljnim ekipama bili tu tek da popune roster, kao osimi-deveti u timu, stoga tipujem na Fener. Ne verujem da će crveno-beli da budu 'očukani' kao u prthodna dva kola, ali računam na puki kvalitet turske ekipe i na "grobarski revanšizam".

'Delije' će sigurno ovacijama dočekati Nikolu Kalinića i Peru Antića i salvama uvreda Bogdana Bogdanovića, Jana Veselog i Željka Obradovića. Za ovakav scenario je 'kvota 1'.

Fenerbahče je izgubio na svom jedinom ovosezonskom gostovanju u Evroligi u Strazburu, ne verujem da će dozvoliti sebi kiks protiv druge, objektivno najtanje ekipe u grupi.

Zvezdašima se savet sigurno neće svideti, Partizanovcima sigurno hoće - isforsirajte bivše igrače Partizana u ovom kolu, Bogdanu je Zvezda redovna mušterija, Veseli je dabl-dabl mašina. Obojica vrede iznad proseka, ali motivacije im sigurno neće manjkati. Iskustvo nas uči da je Bogdanović često umeo da izgori u želji, ali ne i protiv crveno-belih. Bar ne do sada.

Kod Zvezde je jedino Maik Cirbes do sada nabijao dvocifren indeks, pruža dobre partije u kontinuitetu, ako verujete da može da izađe na kraj sa Judoom, Antićem, pa i Veselim, eto vam solidnog izbora na centru, mada je on jedini igrač iz Radonjićevog tima koji vredi više o proseka (6.8). Kvinsi Miler je odigrao fantastično večiti derbi protiv Partizana, mada to treba uzeti sa rezervom jer su crno-beli ove sezone na nivou Crnokose, bez namere da vređam klub iz Kosjerića.

Maik Cirbes

Četvrto kolo otvara meč baš iz grupe A, Himki dočekuje Strazbur, Rusi su apsolutni favoriti, ovo miriše na utakmicu sa velikim brojem poena, što nosi sa sobom i potencijalno veliki broj indeksnih poena pojedinaca.

Ako se upadne u jurnjavu gosti iz Francuske nisu bez šansi, mada bi njihova pobeda bila senzacija ravna onoj iz Istanbula u prošlom kolu kada je Cedevita uzela skalp Efesu.

Nažalost, ovaj meč nije u ponudi ni za kompletno 4. kolo, ni za četvrtak.

U četvrtak uveče Pešićev Bajern gostuje šampionu Realu u Madridu, Bavarci imaju običaj da pruže žestok optor favoritima, ali je mala verovatnoća da mogu da prirede izennađenje naročito iz razloga što 'Los Blankosi' imaju već dva poraza u prva tri kola.

Igrači 'Kraljevskog kluba' su mahom skupi, većina košta preko proseka jer su sve sami asovi, Pablo Laso ima mnogo jak roster, često rotira, a niko se do sada nije baš pretrgao po količini fantazi bodova.

Kod Bajerna je Nihad Đedović sigurica, uzmite u obzir beka Kej-Si Riversa, čoveka koji je sa Realom prošle goidne osvojio Evroligu, računajte na njegovu motivaciju, ne košta mnogo (5.6), a mogao bi da se isplati. Ovo je više savet na 'osećaj'.

Olympiacos' Matt Lojeski

Grupa B


Laboral Kuća - Anadolu Efes je najzanimljiviji duel u ovoj grupi.

Centar Baska Janis Burusis (7.8) je najisplativiji igrač uz De Koloa iz CSKA do sada, mada pored Danstona i Tajusa, koji važe za odlične defanzivce pitanje je  da će se baš naigrati, procenite sami, ali rizično je trošiti jedinice na njega protiv jedne od najjačih odbrana u Evropi.

Možda bi bilo pametnije juriti igrače sa spoljnih pozicija iz ovog duela, pre svih Tomasa Ertela ili Majka Džejmsa. Ili recimo ganjati bljesak krila Efesa Čedija Osmana (5.6) koji nikako da se vrati sa letnjeg raspusta.

Limož gostuje Olimpijakosu, ako mislite da Pirejci lagano dobijaju ovaj meč isforsirajte njihove nade Papapetrua ili Agravanisa. Dobiće minute sigurno ako stavri budu išle po planu, obojica vrede skromno (4.4), a imaće želju da se dokažu na velikoj sceni pred svojom publikom.

Armani je favorit protiv Cedevite, Repeša zna mane svojih bivših pulena, za očekivati je da Italijani pobede i prekinu seriju od dva vezana poraza.

Alesandro Đentile jeste među skupljima (8.4), ali je sigurica za poene, Milan Mačvan (6.0) je bolji od četvorki jedinog hrvatskog predstavnika, gledajte da pronađete mesta za njega. Čarls Dženkins (5.8) je kao igrač Zvezde imao običaj da 'napuni' Vitamine, pročešljate roster 'Manekena', ima tu još igrača koji bi za realtivno mali ulog mogli da se uglave, a da se fino ispalte.

Macvan

Cedevita, iako 'najkošarkaškija' ekipa na prostoru ex Yu, teško da će uspeti da priredi novo izenenađenje nakon onog u Istanbulu prošle sedmice. Miro Bilan (6.4) je do sada bio sasvim solidan protiv centara koji su bolji od Baraća i Lavala, američki plej Džejkob Pulen (6.0) je bio meč viner protiv Efesa, čeka se da proradi i njegov sunarodnik Džejms Vajt (5.6).


Grupa C

Sve tri utakmice ove grupe se igraju u petak.

Centar Panatinaikosa Miroslav Raduljica (6.6) bi trebalo da bude dominantan protiv direktnih rivala iz Zelene Gore na gostovanju u Poljskoj.

Jedini poljski predstavnik je i dalje bez pobede, PAO igra slabo u gostima, ali ovde ima nalepljenu etiketu favorita.

Feldin je odličan šuter, ako namesti ruku može da fino da sipa, a prilično je jeftin (5.8).

U Zelenoj Gori niko ne vredi preko proseka, imajte u vidu četiri imena: Vlad Moldoveanu, Mateuš Pontika, Lukaš Košarek, Dejan Borovnjak. Baš tim redom.

Miroslav Raduljica

Barselona ide u Kaunas gde je uvek užarena atmosfera.

Možda ne bi bilo loše ispratiti kontinuitet "namazanog" krilnog centra Paulijusa Jankunasa, u prva tri kola se isplatio svima koji su ga birali i veoma je povoljan (6.2).

U Žalgirisu takođe nema skupih igrača, razmislite o Seibutisu i Kalnietisu, samo imajte u vidu da su obojica skloni da prodaju dosta lopti jednako koliko i da donesu finu zalihu bodova poenima i asistencijama.

Barsa liči na 'domaćinsku' ekipu, ovo je prilično daleko gostovanje, a i za većinu  igrača iz katalonskog kluba mora da se 'dreši kesa'.

Lokomotiva Kuban sa oreolom nepobedivosti čeka prvaka Turske Pinar Karšijaku u Krasnodaru.

Kod Rusa su se Viktor Klaver i Malkolm Dijelni pokazali kao sigurice, kod gostiju se isto može reći za Kenija Gabrijela.

U oba rostera ima materijala za izabrati, ali ova utakmica objektivno ne zvuči baš primamljivo za glednje, što nekako vuče za sobom i otežavajuću okolnost za 'fantaziranje'.

Grupa D


Tamo CSKA i Unikaha melju, a očekuje se da nastave u istom ritmu i u ovom kolu.

'Armija' gostuje Darušafaki u Istanbulu, ne bi trebalo da dvojica najskupljih igrača u igrici (9.0), Miloš Teodosić i Nando De Kolo, imaju problema sa 'onima koji nisu dovoljno dobri za veće turske klubove'. Kod 'Armejaca' je problem što su igrači koji su garancija za bodove papreni, a kod Turaka što liče na ekipu koja je 'sklepana u minut do 12'.

teodosic

Unikahi dolazi na noge Sasari koji još uvek nije ukusio slast pobede. Ako ekipa Đoana Plaze 'umrtvi' utakmicu dobiće i četvrtu u nizu, a ako se desi period jurnjave eto šanse za eksplozivnog Nemanju Nedovića (5.4).

Mindaugas Kuzminskas
(7.4) donosi blizu 20 bodova u proseku, u strašnoj je formi, a Sasari ne može baš da se pohvali dobrom igrom u odbrani.

S druge strane, Kristijan Ejenga (6.2) je pokidao u prošlom kolu u porazu od Makabija u Tel Avivu, što bi mogla da bude najave nejgove dobre serije. Ipak, zbog divljačkog stila igre niko iz tabora Sasarija ne uliva naročito poverenje, posebno što će naspram sebe imati odličnu defanzivu kojom komanduje Stefan Marković.

Za kraj, prvi meč koji je uvršten u igru i na programu je sutra predveče, u Bambergu gostuje 'Ponos Izarela'.

Makabi je jači na papiru, ali Trinkijeri veoma dobro vodi sa klupe aktuelnog nemačkog šampiona u čijem rosteru su svi igrači povoljni - plejmejker Bredli Vanamejker (6.4) koji je igrao odlično protiv CSKA u Moskvi, iskusni grčki bek Nikos Zisis (6.2) i italijanski krilni centar Nikolo Meli (6.4) su pokazali konstantnost, dok je Janis Strelnieks (6.2) odličan šuter koji za kratko vreme može da ubaci dosta koševa.

Verovatno najbolji igrač Makabija Devin Smit (7.4) se probudio u prošlom kolu protiv Sasarija, to se očekuje i od plejmejkera Ročestija (7.2) i Farmara (7.0), dok je najkonstatntiji do sada bio centar Trevor Mbakve (6.4) koji će sutra voditi borbu pod samim košem sa veoma dobrim defanzivcem Danijelom Tajsom (5.0).

Fantazi

Nadam se da će vam je ova analiza biti od pomoći prilikom izbora ekipe za fantazi, a za one neupućene, preko OVOG LINKA se možete prijaviti za takmičenje potpuno besplatno, možete igrati igre za oba dana pojedinačno (kada je novčani fond 10 hiljada) ili za celo kolo (tada je nagradni fond 30 hiljada dinara).

Tokom utakmica statistiku igrača svog tima možete pratitii OVDE.

Napominjemo da se igra pod okriljem kladionice "Soccer" i da pravo učešća imaju stariji od 18 godina.

Srećno!

Ne propustite