EL Fantazi - 'Partizan' Željko protiv Zvezde i teorije velikih brojeva

Autor: Boban Filipović
sreda 06.01.2016.
20:25
Izvor: Sportske.net

U susret 2. kolu top 16 faze Evrolige posebnu pažnju posvećujemo duelu između Crvene zvezde Telekom i Fenerbahčea.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

S obzirom da u ponudi sajta FantasyNova.rs imate čak 14 igara u ponudi ne mora nužno da znači da ćete birati igrače Zvezde i Fenera u svoj tima, ali ovaj duel je svakako meč koji privlači najviše pažnje ljubitelja košarke u Srbiji.

Za početak podsećanje da su Zvezda i Fenerbahče tri puta odmeravali snage u tekućoj sezoni i da je tim Željka Obradovića dobio sva tri - prvi na predsezonskom Duguš kupu u Zadru, a potom i oba u premilimarnoj fazi Evrolige.

Predstojeći okršaj biće prvi koji će se igrati u beogradskom 'Pioniru', a iskustvo nas uči da  'hram košarške' ima veći efekat domaćeg terena nego li 'Kombank Arena'.

Šampion Srbije i ABA lige će imati vetar u leđa od svojih vernih navijača. 'Delije' su na tek trećem mestu u izboru direktora evroligaša za najbolje najvijače, Fenerbahčeovi su ocenjeni bolje, tako da je utakmica koja je zakazana na drugi dan pravoslavnog Božića veliki izazov i za njih.

U sklopu pomenute ankete birao se i najbolji trener, a ta čas pripala je Željku Obradoviću, inače najtrofejnijem treneru u istroji Evrolige.

Na osnovu dosadašnjih igara u najjačem košarkaškom takmičenmju u Evropi, kao i gore pomenutih stavki, Fenerbahče je favorit.

Zvezdini aduti su 'Pionir', 'Delije' i tzv. teorija velikih borjeva, po kojoj nije lako dobiti istog rivala četiri puta u nizu.

Zanimljivo, i jedni i drugi dočekuju utakmicu 2. kola grupe E top 16 faze Evrolige posle mečeva u 'domaćim' šampionatima u kojima je odlučivala jedna lopta.

Sigurno vam je već poznato da je Cedevita savladala Zvezdu sa 'pola koša' u Pioniru, kao i da je Bogdan Bogdanović trojkom sa "parkinga" doneo trijumf Fenerbahčeu na gostovanju protiv Ješilgiresuna.

Za očekivati je da Bogdanović bude dočakan 'na nož' zbog svoje 'partizanske' prošlosti, ali i zbog omalovaživačkih izjava na račun Zvezde. Ono što je činjenica je da u dresu Fenerbahčea protiv 'večitog rivala' nije bio ni izbliza tako ubojit kao u vreme dok je igrao za beogradske crno-bele.

Bogdan Bogdanovic

Ta Bogdanova 'neubitačnost' ne bi trebalo da bude iznenađenje, jer je Fener tim zvezda, tim u kome igraju tri povratnika iz NBA i par igrača koji imaju NBA potencijal. U takvim okolnostima potrošnja lopti po čoveku je dosta manja nego u slučajevima kada imate čovek-tim, što je bio slučaj tokom Bogdanovićeve poslednje sezone u Partizanu u kojoj je uništavao 'večitog rivala'.

Za fantaziranje je ovo relativno dobra stvar, jer za naredno kolo svi igrači iz Žocovog tabora vrede ispod proseka (6.3), osim 'Letećeg Čeha' Jana Veselog, koji je donosio najveći proj poena gejmerima. Skrećemo pažnju da je na prethodna dva evroligaška duela sa Zvezdom, Ekpe Judo 'nabijao najjači indeks, a veoma zapažen u oba navrata bio je i bivši košarkaš crveno-belih i veliki 'Delija' Pero Antić. Drugi Fenerov 'Delija' Nikola Kalinić se nije baš proslavio protiv bivšeg kluba na te dve utakmice, tj. ko ga je tada imao u svojim ekipama nije se naročito ovajdio, slično kao i u slučaju Bogdanovića.

Zanimljivo, u ekipi Zvezde imate dvojicu igrača iznadprosečne vrednosti, Maika Cirbesa i Kvinsija Milera, što je i logično jer su donosili najviše bodova, mada su protiv Fenera zatajili... Stefan Jović je tu negde oko granice, ali ni on se nije baš proslavio kada je naspram sebe imao Slukasa i Bobija Diskona. Čovek koji debituje u dresu Zvezde u Evroligi, Tarens Kinsi, inače bivši igrač Fenera, ima veoma povoljnu cenu (5.6).

Marko Gudurić je ponovo prilično slabo kotiran (4.2) iako je u nekoliko navrata imao bitne uloge i rešavao utakmice, nešto skuplji od njega su Micić, Simonović i Štimac.

S konkretnim predlozima za timove za četvrtak i petak izaćićemo sutra i prekosutra, a na ovom linku možete da se informišete do tančina o ponuđenim igrama.

Novac za učešće uplaćujete u najbližoj Soccer kladionici, ekipe prijavljujete OVDE, takmičenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina, a svoj učinak možete i uživo da pratite na sajtu FantasyNova.

Ne propustite