PL fantazi - Bežite od Junajtedove odbrane i Arsenalovog moranja!

Autor: Boris Jovanović
subota 23.01.2016.
12:43
Izvor: Sportske.net

Ulazimo u deo sezone kada kiksevi postaju skupi, favoriti će ipak biti na iskušenjima ovog vikenda. Hajde da kroz analize utakmica dođemo do tima za ovu nedelju.

BETA/AP Photo/Ivan Sekretarev
BETA/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

Dve nedelje bez top 10, vreme je da se uozbiljim. Nisam prešao 60 bodova od one dominacije u "jedan na jedan", sada sam pod pritiskom, treba mi jedan dobar rezultat.

Prema nekim mišljenjima februar i mart su meseci kada se sve rešava u Premijer ligi, jasno da sada ima manje prostora za kikseve, ali najbolji timovi imaju prilično težak posao za vikend.

U takmičenje ulazi devet mečeva, preskačemo rano popodne i gostovanje Liverpula "Kanarincima", u subotu je na programu osam mečeva, u nedelju Everton dočekuje Svonsi, a kolo zatvara londonski derbi između Arsenala i Čelsija.

Ovako ćemo, neka razmišljanja o svakom meču, i poneki predlog kada su igrači u pitanju, kako bih vam pomogao da sastavite tim.

Britain Soccer Premier League

Kristal Palas - Totenhem

Palas je potonuo, pre svega jer su im povrede desetkovale napad. Jedan za drugim su otpadali Konor Vikam (7.20), Gejl (7.20), Bolasi (8.40), nije čudo što su pet utakmica bez gola. Totenhem je jedino izgubio od Lestera, oni deluju kao materijal za top 4, a uvek su zahvalni u odbrani, to je tim koji prima najmanje golova u ligi. Jasno, svi su skupi Alderveld (8.60), Vertongen (8.60) su zaista jake kupovine, a ni Ljoris (8.00) nije jeftin.

Od igrača "Pevaca" savetovao bih vam Dele Alija (9.20) ako vam je potreban skuplji igrač u veznom redu koji je u formi.

Britain Soccer Premier League

Lester - Stouk


Mislim da je Lester prešao onu granicu do kada ste mogli da ih nazivate prijatnim iznenađenjem. Oni su sad više, ravnopravni trkač za top 4, iako su ključni igrači Vordi (10.40) i Marez (10.60) pali u formi. Odrazilo se na rezultate, ali ni rivali ne pobeđuju, pa i pored samo jednog trijumfa u poslednjih pet mečeva Ranijerijev tim na deobi prve pozicije.

Neće biti lako sa Stoukom koji gotovo isto igra kod kuće i na strani, verovatno će biti malo golova, Šmajhel (7.60) je moj predlog za golmana, a mogli biste da razmislite o defanzivcu Hutu (7.60). Mislio sam prvo da uzmem Fuksa (8.80), ali je preskup.

Ako igrate sa tri napadača, možete da zatvorite sa Okazakijem (7.40) koji je potcenjen, a može da iskoristi pažnju koja će biti na Vardiju.

Britain Soccer Premier League

Mančester Junajted - Sautempton

Iskreno, meni ovo deluje kao mina. Junajted je dobio najveću utakmicu engleskog fudbala samo jer je imao mnogo sreće, a Sautempton diže formu. Poslednje dve godine "Sejntsi" nisu izgubili na "Old Trafordu", pa ako već tragate za pikovima iz ovog meča, Tadić (9.80) je rizik, nije sigurno da li će igrati od početka, ali Mane (9.00) hoće. Na tragu partija iz prethodnih nedelja Vord-Praus (7.60) je jeftinije rešenje za manevar.

Od igrača Junajteda, sem Erere (8.60) za koga sam očekivao da bude skuplji, baš nemam ideju. Ne bi pipao njihove defanzivce, eventualno Blinda (9.00) ali nije baš da se potroše tolika sredstva.

Britain Soccer Premier League

Sanderland - Bornmaut

Veliki Sam je u nevolji, dolazi mu ekipa koja ume da igra fudbal, bez obzira što su domaćini "Crne mačke" sigurno neće napasti novajliju u ligi. Bornmaut je preslišao Norič, i pored toga što su imali dosta povređenih igrača poput Mingsa i Kaluma Vilsona, jasno da su se mnogi prevarili kada je ovaj tim u pitanju, oni izgledaju sposobni da prežive istorijsku sezonu u ligi. Stanislas (8.40) je uvek dobar izbor, ja bih razmislio o sve boljem Arteru (7.60). Kod Sanderlenda, pratite ofanzivnog Van Anholta (7.60) i jasno Defoa (7.80).

aleksandar mitrovic

Votford - Njukasl

Njukasl se digao remijem protiv Junajteda i pobedom u duelu sa Vest Hemom, ali ne zaboravite, oni obično igraju bolje što je rival bolji.

Votford je u padu forme, četiri poraza, neki su kao protiv Sitija i Totenhema bili verovatno nezasluženi.

Mali izbor pravih pikova kada su ova dva tima u pitanju, prosto ne mogu da zamislim šta bi moglo da se desi.

Mladi Ake (7.60) je dobar izbor, ako verujete da Njukasl neće puno uspeti da učini u napadu, odnosno da neće imati prostora.

Na drugoj strani, izbegnite Vajnalduma (8.60) daje golove samo na Sent Džejms Parku. Dobar izbor među "Svrakama" je Šelvi (8.20), bio je impresivan na debiju protiv Vest Hema. Skrenuo bih vam pažnju i na Janmata (8.00) koji donosi najviše poena u poslednjoj liniji crno-belih.

Britain Soccer Premier League

WBA - Aston Vila

Lokalni derbi, biće sigurno mnogo vatre, na papiru je VBA značajno bolji tim ali su "Begisi" retko kod kuće pobeđivali komšije. Ove sezone su slavili u gostima, zaista bi moglo da bude nepredvidivo, jer uz sve pohvale Pjulisu, ovaj VBA prima golova više nego njegove ranije ekipe.

Ali, mogu i da daju, mislio sam da uzmem Branta (8.40) koji izvodi prekide, ali nije sigurno da će igrati. Kreg Doson (8.00) vam je uglavnom pouzdan pik, a dobro igra i Džoni Evans (8.00) ako mislite da će domaćin sačuvati mrežu.

Iz redova Vile, sem Ajua (8.00) ne znam šta bih vam savetovao, možda Veretua (8.20), ali sam očekivao da će biti jeftiniji.

Britain Soccer Premier League

Vest Hem - Mančester Siti

Siti je uz bok domaćima, ali neće biti lako, uostalom već su dobili šamarčinu od Bilića u prvom delu šampionata, kod kuće. "Čekićari" su izgubili u Njukaslu posle tri pobede u nizu, to tako odaje narav tima koji je zaista ubica divova.

Videćemo koliko će Paje (11.20) uspeti protiv tvrdih "Građana", ako vam treba jeftiniji napadač, Emer Valensija (7.80) bi mogao da iskoristi sporost poslednje linije Pelegrinijevog tima.

Od fudbalera Sitija, Kliši (8.80) je preskup, menjaće rovitog Aleksa Kolarova (9.00), od Sitijevih štopera bežim u širokom luku. Ali, ko ima novac, Aguero (13.20) bi mogao da bude kapiten, a Sterling (9.20) u svom rodnom gradu je recimo isplativija opcija od De Brujnea (12.00) koji mnogo bolje igra na "Etihadu".

David Silva (11.40) je moj izbor, očekujem da bude prevaga u ovakvim mečevima.

Britain Soccer Premier League

Everton - Svonsi

Uz svu zabavu koju nudi, Everton nije pobedio na četiri meča. Ali, imali su košmaran raspored i odoleli protiv Totenhema, Sitija i Čelsija. Tačnije, protiv Čelsija su ispustili pobedu, sada će svi očekivati da naplate ceh Svonsiju.

Velšani su dobili Votford, imaju novog trenera, Gvidolina, teško primaju golove, ali je Everton mašina kod kuće.

Lejton Bejns (8.60) je svakako dobra opcija, a nisam vam potreban da vas posavetujem da idete napred sa mojim kapitenom Lukakuom (11.60), on je u ovom kolu "Aguero za siromašnije". Uzeću i Miralasa (7.60), kupio je verovatno partijom protiv Čelsija mesto u timu i u nedelju, eto vam možda rudnik za poene ove nedelje za sitan novac.

ziru giroud

Arsenal - Čelsi

Ovaj meč bi na neki način mogao da pokaže da li su Arsen i njegov tim spremni da ispune moje proročanstvo sa početka sezone i osvoje titulu.

Moraju da dobijaju ovakve mečeve, ali neće biti lako jer šta će Čelsi izgubiti u ovom meču?

Ispasti neće, top 4 je misaona imenica, LE nikoga i ne zanima, a i odatle su daleko.

Derbi bi mogao da bude nepredvidiv, Ozil (12.60) je svačija ideja, razmislite o Remziju (10.40) ako nemate dovoljno novca. Kod Čelsija samo Vilijan (10.20), mnogi su se umorili od čekanja Azara (9.40), on i Košta (9.60) nisu sigurni, proverite vesti, mada se u subotu pre podne neće mnogo znati. Da sam vi, ja ih ne bi uzimao u obzir. Da ne zaboravim, Zuma (8.40) bi trebalo da se rve za Žiruom (11.40), mene privlači da probam sa Kempbelom (8.40) iz Arsenala, ali to je rizično.

Eto, raspisao sam se, verujem da sam vam dao dosta ideja, hajde da napravimo tim:

Šmajhel (7.60)
Van Anholt (7.60), Bejns (8.60), Douson (8.00)
Šelvi (8.20), Vord-Praus (7.60), Miralas (7.60), Erera (8.60), Silva (11.4)
Lukaku (11.6 kap), Aguero (13.20)


Počinje sutra u 16, nađemo se na fantasynova.rs, napravite tim, ima raznih takmičenja, sve što je potrebno je da ste stariji od 18 godina.

Možete da pogledate i statistiku ovde, čekam vas, da se igramo.

Ne propustite

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 23.01.2016
13:52

Ja cu probati, Ceh, Darmian, Mbemba, Souare, Kresvel, Tadic, De Brujne, Marez, Igalo, Aguero, Kejn.

avatar
Igor Bezbradica
Saturday, 23.01.2016
13:49

Zastovi ne pričate o pravom fantazy nego o ovom nekom made In prc

avatar
zlocko
Friday, 22.01.2016
18:40

Ceh (uzece 10 poena), Aldervajreld, Darmijan, Beljerin, Sesenjon (WBA probajte ga!!!), Vajnaldum (jedini nesto igra), Marez (ako uprska i sad, leti napolje), Barkli (kuci protiv slabog tima), Aguero, Lukaku (kapiten), Kejn

avatar
Toti 10
Friday, 22.01.2016
20:27

Apsolutno se slazem sa tobom oko Mareza skupo me je kostao poslednja 3,4 kola. Posle ovog kola cu definitivno preseci oko njega i Vordija.

avatar
zlocko
Saturday, 23.01.2016
17:00

Ubacih van anholta umesto beljerina

avatar
zlocko
Friday, 22.01.2016
18:35

Ozila ce da ustopaju kao najopasnijeg igraca Arsenala. Provajte sa Sessegnonom iz WBA, jeftin je. Moj tim: Ceh, Aldervajreld, Darmijan, Beljerin, Vajnaldum, Barkli, Marez, Sesenjon, Aguero, Kejn, Lukaku.

avatar
Maher77
Friday, 22.01.2016
18:00

bravo za naslov,slazem se s vecinom.pri sastavljanju svoje momcadi uglavnom gledam predviđanja paula mersona sa sky sportsa sto se rezultata tice,covjek savrseno analizira i vecinom pogađa pobjednika.

avatar
Vojislav Pajtic
Friday, 22.01.2016
17:42

https://www.facebook.com/fantasyfanatics/

avatar
Toti 10
Friday, 22.01.2016
15:47

Dobra analiza. Ja cu probati sa Batlandom, Aldervild, Beljerin, Dan, Ozil, Marez, De Brujne, Ali, Lukaku, Vordi, Igalo.