PL Fantazi - Da utorak i sreda dobiju smisao!

Autor: Boris Jovanović
utorak 12.01.2016.
10:51
Izvor: Sportske.net

Vanredno kolo će preseći dosadu do narednog vikenda, hajde da se ponovo igramo...

Beta/AP Photo/Adam Davy, PA Wire
Beta/AP Photo/Adam Davy, PA Wire

Povezane vesti

Što se mene tiče, utorak i sreda bez Lige šampiona i ne moraju da postoje.

Srećom, dva dana koja su pred nama olakšaće Premijer liga vanrednim kolom. Za vikend smo gledali magiju FA kupa, Remzi je to iskoristio da golom najavi odlazak besmrtnog Dejvida Bouvija, ali sad se vraćamo šampionatu.

Dobro sam vas odrao u "jedan na jedan", srećom, u prethodnom kolu nismo igrali, kakav sam tim napravio, verovatno bi me lagano dobio i Limeni iz Ratkova.

Ostavićemo međusobne okršaje za neku od narednih nedelja, dok programeri urade svoje, pravimo tim za utorak i sredu.

Analiziraćemo po nekoliko igrača za svaku liniju tima, čisto da vam dam neke ideje.

Tibo Kurtoa

Golman

Prva ideja većini će biti Kurtoa (8.00) iz Čelsija. VBA teško daje golove na strani "Plavci" su u formi, mogao bi da sačuva mrežu.

Proverite za svaki slučaj da Hidink ne odluči da rotira, u tom slučaju Begović (7.40) je odličan izbor, ali za sada nema informacija da će se to desiti.

Moj izbor je Batlend (7.40) iz Stouka, "Keramičari" će ugostiti Norič, mogla bi da bude tvrda utakmica sa malo golova ili ih ne bude uopšte. Ovaj golman se do sada pokazivao kao uglavnom dobar izbor.

Za hrabrije, Vest Hem bi mogao da neprijatno iznenadi Bornmaut, Adrijan (7.20) je iznenađenje, a ako baš hoćete da rizikujete, Robert Eliot (7.20) golman Njukasla bi mogao itekako da se isplati.

Ali "Svrake" igraju protiv Junajteda? Šta vas tačno u tome plaši?

Britain Soccer Premier League

Odbrana


Iz istog razloga Mateo Darmijan (8.40) dolazi u obzir jer bi meč na "Sent Džejms Parku" lako mogao da se završi bez golova, a i Čansel Mbemba (7.60) nije loš izbor, tim pre što Njukasl bolje igra protiv jačih rivala.

Ja ću malo konzervativnije, mog omiljenog Voklšajda (7.80) iz Stouka, ali i Arona Kresvela (8.00) iz Vest Hema koji je vrlo zahvalan sakupljač poena.

Odbranu ću kompletirati sa Anhelom Ranhelom (7.20) iz Svonsija, kako bi sačuvao novac, ali i kupio igrača koji za pomenuta sredstva uvek predstavlja dobru kupovinu.

Svonsi igra protiv Sanderlenda, neće biti lako, ali Španac će dosta vremena provesti na protivničkoj polovini.

Nemam mesta za Van Dajka (8.20) mogao bi da proradi, kao i Sautempton koji je van forme. Predložiću vam i Papa Suarea (8.00) iz Kristal Palasa, još jedan igrač koji je generalno potcenjen.

Britain Soccer Champions League

Vezni red


U veznom redu krenuću od Vilijana (10.20), dvoumio sam se između njega i Oskara (9.20), ali ovaj prvi nudi veću sigurnost, pogotovo posle sjajne partije u prošlom kolu.

Joan Kabaje (10.20) se vraća u tim Palasa, gostuju Aston Vili koja je već jednom nogom u Čempionšipu, Francuz bi mogao da bude prevaga u Birmingemu.

Našao sam mesto i za Davida Silvu (11.40), odbrana Evertona mi ne uliva poverenje, a toliko verujem Špancu da će mi biti kapiten na ovom meču.

Vezni red ću zatvoriti sa Šaćirijem (8.40), odlično se snašao među Potersima, pre par dana je rekao da je sve mnogo ozbiljnije nego u Interu i on to vraća odličnim partijama.

Ali, tu nema nekog saveta, svi i sami znate da treba uzeti ove igrače.

Od onih jeftinijih, Almen Abdi (7.80) donosi dosta bodova mada očekujem pad forme Votforda, Klasi (7.80) iz Sautemptona podiže formu, a Sisoko (8.00) iz Njukasla bi mogao da iskoristi Junajtedove nevolje.

Ne verujem Liverpulu, a što se tiče Arsenala, uz neizbežnog Ozila (12.80), ako vam nedostaje jeftiniji vezista, Oks Čembrlen (8.20) bi trebalo da igra od početka.

Britain Soccer Premier League

Napad


Imam oko 30 miliona za trojicu napadača. Kun (13.20) mi je preskup, Hari Kejn (10.80) je dao gol Lesteru u kupu, sad će igrati od početka.

Košta (9.60) je opet u modi, mada će se VBA braniti svim silama, a napad zatvara Marko Arnautović (8.80). Kada sam vam otkrio "ludog Srbina" iz Austrije, bio je na 7.60 ili tako nešto, isplatio se, sada je znatno skuplji, ali ponovo ću ga ispoštovati.

Šta je sa jeftiniji opcijama?

Endi Kerol (7.20) bi trebalo da počne, čini mi se da je potcenjen, a Gomis (7.80) takođe dolazi u obzir ako vam treba nešto jeftiniji špic.

Šejn Long (8.20) predvodi napad Sautemptona, Vardi (10.40) bi mogao da propusti gostovanje Totenhemu, ako verujete Lesteru Okazaki (7.40) je dobar izbor.

Maruana Šamaka (7.20) sam već savetovao, Pardju mu u odsustvu povređenih Gejla i Vikama pruža šansu, verovatno pre Kempbela (7.20).

To bi bilo to, ovo je moj tim:

Batland,
Volšajd, Kresvel, Ranhel,
Vilijan, Kabaj, Silva (kap), Šaćiri,
Kejn, Košta, Arnautović.


U utorak su na programu tri meča, ostatak u sredu, vidimo se u nekoj od liga. Kao i obično, čekam vas ovde, na fantasynova.rs. Potrebno je da imate više od 18 godina i želju da se takmičite za novčane nagrade.

Konsultujte statistiku i vidimo se...

Ne propustite