Urnebesno - Od koga je Pike bežao "kao đavo od krsta"?

Autor: Janko Glavonjić
sreda 01.10.2014.
19:15
Izvor: Sportske.net

Đerar Pike, bivši fudbaler Mančester Junajteda, otkrio je od koga su mu u Junajtedu prolazili žmarci leđima...

Beta/AP Photo/Daniel Tejedor
Beta/AP Photo/Daniel Tejedor

Povezane vesti

Pike je igrao u Junajtedu kao mlad igrač, a zatim se vratio u svoj prvi tim Barselonu sa 21. godinom.

Vreme u Junajtedu mu je ostalo dobro urezano u pamćenju, isticao je nebrojeno puta da ga je rad sa Fergusonom, iako nije puno dobijao priliku, profilisao kao igrača.

Mnogi igrači su, tokom godina, otkrivali da su se i plašili Fergusona i njegovih metoda, ali Pike ističe da je postojao i neko strašniji od škotskog menadžera u Mančesteru!

"Kin je bio strah i trepet u svlačionici. Kada bi on ušao, uglavnom su sve šale prestajale, niko nije smeo ništa da kaže dok ne vidimo kako je raspoložen", rekao je Pike.

Španac je otkrio da je jednom za malo nagrabusio u svlačionici zbog svoje nepažnje.

"Pre meča Kin je voleo apsolutnu tišinu, kako bi se koncentrisao. Jednom mi je zazvonio telefon, srećom, bio je na vibraciji i brzo je prestao da zvoni, pa Kin nije znao kome je zvonio. Svi smo se, naravno, "pravili ludi". Od tad uvek isključujem potpuno telefon", priseća se Pike.

Štoper Barse je rekao da se čak sakrio od Kina i prošle godine, iako je on odavno završio karijeru, a Pike je sada igrač Barselone.

"Igrali smo protiv Seltika u Ligi šampiona i video sam Kina kraj terena. Refleksno sam se okrenuo, nisam želeo da me pozove i možda mi traži intervju. Ostavio mi je traume", kroz smeh se priseća Pike.

Ne propustite