Alkaraz mora da se primiri: "Ni Novak, ni Federer to nisu mogli"

Autor: Filip Rodic
utorak 10.09.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Mora da "spusti loptu".

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Selektor Dejvis kup reprezentacije Španije David Ferer prokomentarisao je izdanja prve zvezde svoje selekcije Karlosa Alkaraza u poslednje vreme.

"Mislim da se već dobro oseča, ali malo preteruje. Kada gubiš, uvek se sve dramatizuje. On je zabeležio mnogo, mnogo pobeda u ovoj godini, osvojio dva gren slema, igrao na Olimpijadi, malo se odmorio i odmah otišao u Sinsinati i na US open", govori Ferer za "As" i dodaje:

"Sada je tražio odmor, resetovao se, sve sam to ispoštovao i potpuno sam miran. On i jeste tako dobar jer mnogo traži od sebe, ali mora da nauči i da gubi. Ljudi koji nisu u tenisu misle da on može stalno da pobeđuje. Ali to je nemoguće, to čak ni Rafa, Rodžer i Novak, najbolji u istoriji, nisu mogli", ističe čuveno tenisko ime.

Ferer objašnjava da je u tenisu veliki problem sve manje vremena za odmor kod kuće.

"Uvek je turnirski kalendar bio zahtevan, bio je i u moje vreme i zato odlično razumem tenisere. U poslednjih 15-20 godina postaje još teži, ima više turnira, mastersi su produženi na dve nedelje. Sve to utiče da su igrači sve više iscrpljeni, i fizički i mentalno", rekao je Ferer.

Španci sa Alakrazom se bore za finalni turnir Dejvis kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke