AO - Ništa od rekorda, Osaka "streptomicin" za Serenu, Japanka u finalu protiv Brejdi!!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 18.02.2021.
08:09
Izvor: Sportske.net, Beta

To je bila 20. uzastopna pobeda Osake, koja je osvojila Australijan open 2019. godine.

 EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Japanska teniserka Naomi Osaka plasirala se danas u finale Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedila 11. teniserku sveta Amerikanku Serenu Vilijams posle dva seta, 6:3, 6:4.

Treća teniserka sveta pobedila je posle 75 minuta i nanela Vilijams treći poraz u četiri međusobna duela. Osaka je četiri puta oduzela servis Vilijams, koja je napravila dva brejka.

To je bila 20. uzastopna pobeda Osake, koja je osvojila Australijan open 2019. godine.

Vilijams je u prvom setu povela sa 2:0 a zatim je 23-godišnja Osaka osvojila pet uzastopnih gemova i preokrenula. Obe su posle toga osvojile po gem na svoj servis i Osaka je povela u meču.

Osaka je već u prvom gemu drugog seta napravila brejk, ali je 39-godišnja Vilijams u osmom gemu vratila brejk i izjednačila na 4:4. Japanska teniserka je odmah u narednom gemu napravila novi brejk i posle gema na svoj servis iskoristila je prvu meč loptu i plasirala se u drugo finale u Melburnu u poslednje tri godine.

Ona će za treću grend slem titulu u karijeri igrati protiv Amerikanke Dženifer Brejdi koja je savladala Čehinju Karolinu Muhovu sa 2:1 u setovima, 6:4, 3:6, 6:4.

Vilijams je u Melburnu pokušavala da izjednači rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke