AO - Danka u drugom kolu, evo rezultata ženskog singla

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 18.01.2022.
15:50
Izvor: Sportske.net

Ko je sve u drugom kolu?

EPA-EFE/JASON O'BRIEN
EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Povezane vesti

Španska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedila 77. igračicu sveta Francuskinju Klaru Burel posle dva seta, 6:3, 6:4.

Treća teniserka sveta pobedila je posle sat i 28 minuta. Ona je pet puta oduzela servis Francuskinji, koja je napravila dva brejka.

Mugurusa nikada nije izgubila u prvom kolu Australijan opena, na kome se takmiči 10. put.

"Znam za taj podatak. Toliko sam motivisana ovde. Nervozni ste kada svako može da pobedi svakoga na turniru i srećna sam što sam ovo uspela da završim", navela je Mugurusa.

Mugurusa će u drugom kolu igrati protiv Francuskinje Aliz Korne, koja je sa 6:3, 6:3 pobedila Viktoriju Tomovu iz Bugarske.

Finalistkinja prošlogodišnjeg Ju Es opena Kanadjanka Lejla Fernandes izgubila je u prvom kolu od domaće teniserke Medison Inglis sa 4:6, 2:6.

Australijanka, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora za učešće na prvom grend slem turniru u sezoni, pobedila je posle sat i 23 minuta. Ona će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Hejli Baptist, koja je pobedila Francuskinju Karolinu Garsiju sa 4:6, 7:6, 6:3.

Rumunska teniserka Sorana Kirstea pobedila je posle 71 minuta Čehinju Petru Kvitovu sa 6:2, 6:2. Ona će igrati protiv Kristine Kučove iz Slovačke, koja je pobedila Misaki Doi iz Japana sa 6:3, 7:5.

U drugom kolu je i sedmi nosilac Poljakinja Iga Švjontek, pobedom protiv Britanke Herijet Dart 6:3, 6:0, posle 72 minuta. Njena protivnica biće Švedjanka Rebeka Peterson, koja je pobedila domaću takmičarku Dariju Savil sa 6:2, 6:3.

Belgijska teniserka Elis Mertens plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila Ruskinju Veru Zvonarjovu sa 6:4, 7:5. Ona će igrati protiv Rumunke Irine Begu, koja je pobedila Čehinju Katerinu Sinijakovu sa 6:2, 6:3.

Rumunka Simona Halep prošla je dalje pobedom protiv Poljakinje Magdalene Freh sa 6:4, 6:3. Njena protivnica u drugom kolu biće pobednica duela Amerikanke Katje Volunec i Beatris Adad Maje iz Brazila.

Druga teniserka sveta Beloruskinja Arina Sabalenka plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedila domaću teniserku Storm Sanders sa 5:7, 6:3, 6:2.

Sabalenka je pobedila 128. teniserku sveta posle nešto više od dva sata. Ona je sedam puta oduzela servis protivnici, koja je iskoristila pet brejk lopti.

Drugi nosilac na prvom grend slem turniru u sezoni igraće protiv Kineskinje Sinju Van, koja je pobedila Amerikanku En Li sa 7:6, 6:3.

Estonka Kaja Kanepi plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila šampionku Australijan opena iz 2016. godine Andželik Kerber iz Nemačke sa 6:4, 6:3.

Kanepi će igrati protiv Čehinje Marije Buzukove, koja je bila bolja od Kanadjanke Rebeke Marino sa 6:1, 6:3.

Američka teniserka Danijel Kolins pobedila je u prvom kolu sunarodnicu Kerolajn Dolhajd sa 6:1, 6:3. Njena protivnica biće Ana Konjuh iz Hrvatske, koja je bila bolja od Amerikanke Šeli Rodžers 4:6, 6:3, 7:5.

Britanska teniserka Ema Radukanu plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije pošto je savladala Amerikanku Sloun Stivens sa 6:0, 2:6, 6:1.
Meč izmedju Radukanu i Stivens, 18. i 67. teniserke sveta trajao je sat i 46 minuta.

Osvajačica prošlogodišnjeg Ju-Es opena je prvi set dobila bez izgubljenog gema, da bi na početku drugog seta Stivens došla do prednosti posle iskorišćene pete brejk lopte.

Radukanu je uspela da izjednači u četvrtom gemu, ali je do kraja tog dela Amerikanka osvojila četiri vezana gema.

Britanka je odlučujući set dobila sa dva napravljena brejka, posle iskorišćene treće meč lopte.

Radukanu će u drugom kolu igrati protiv crnogorske igračice Danke Kovinić (98. na svetu), koja je bila bolja od igračice iz Južne Koreje Su-Džong Džang sa 6:3, 2:6, 6:4.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke