AO - Serena, ''Mikica'' i Gofan u četvrtfinalu!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.01.2017.
09:33
Izvor: Beta

U Melburnu se polako izdvajaju učesnici same završnice prvog Gren Slem turnira ove sezone, i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji. Tridesetpetogodišnja Hrvatica Mirjana Lučić Baroni najprijatnije iznenađenje.

Beta/AP Photo/Dita Alangkara
Beta/AP Photo/Dita Alangkara

Povezane vesti

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila 16. teniserku sveta Čehinju Barboru Stricovu posle dva seta, 7:5, 6:4.

Druga teniserka sveta pet puta je oduzela servis Stricovoj, koja je napravila četiri brejka.

Vilijams pokušava da osvoji sedmu titulu na Australijan openu, a ukupno 23. grend slem trofej, što bi bio rekord u Open eri.

Amerikanka bi se osvajanjem titule u Melburnu vratila na prvo mesto WTA liste, pošto je prva teniserka sveta Andželik Kerber juče izgubila u osmini finala. Kerber je u septembru preuzela prvo mesto na svetskoj rang-listi od Vilijams, posle osvajanja Ju Es opena.

Vilijams će u četvrtfinalu igrati protiv devete teniserke sveta Britanke Džoane Konte koja je sa 6:1, 6:4 pobedila Ruskinju Ekaterinu Makarovu.

Belgijanac David Gofan plasirao se prvi put u karijeri u četvrtfinale Australijan opena, pošto je pobedio osmog nosioca Austrijanca Dominika Tima sa 5:7, 7:6, 6:2, 6:2.

Gofan, 11. teniser sveta, će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Uzbekistanca Denisa Istomina i Grigora Dimitrova iz Bugarske.

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u četvrtfinale pošto je pobedila Amerikanku Dženifer Brejdi sa 6:4, 6:2.

Popularna ''Mikica'' će igrati protiv pobednice duela Čehinje Karoline Pliškove i domaće teniserke Darije Gavrilove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke