AO - Srbima po pobeda i poraz, Nadal siguran...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 17.01.2022.
07:48
Izvor: Sportske.net

Počeo prvi Gren Slem turnir u sezoni...

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je prošle noći pobedio Madjara Martona Fučoviča sa 6:3, 4:6, 6:1, 6:7, 6:1.Meč Lajovića i Fučoviča, 39. i 35. tenisera sveta, trajao je gotovo tri i po sata.

Srpski teniser će u drugoj rundi Australijan opena igrati protiv Španca Karlosa Alkarasa, koji je na startu turnira bio bolji od Čileanca Alehandra Tabila u tri seta.

Za razliku od Lajovića, Laslo Djere je zaustavljen na prvom koraku u Melburnu pošto je od njega bio bolji Kanadjanin Denis Šapovalov sa 6:7, 4:6, 6:3, 6:7.

Šapovalova u drugom kolu čeka južnokorejski teniser Sunvu Kvon koji je savladao Danca Holgera Runea posle pet setova.

Prvog dana Australijan opena nastupiće još dvojica srpskih tenisera, Nikola Milojević i Miomir Kecmanović.

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u drugo kolo Australijan opena, pošto je je na startu turnira pobedio Amerikanca Markosa Girona 6:1, 6:4, 6:2."Igram sve bolje i bolje. Teško je reći gde sam u poredjenju sa mojim najboljim nivoom. Morate da idete iz dana u dan, da prihvatite da ne ide uvek dobro i ostanete pozitivni", rekao je 35-godišnji Nadal posle meča.

Ovaj meč je trajao sat i 49 minuta, od čega drugi set 49 minuta, samo zbog toga što je Nadal napravio nekoliko neiznedjenih grešaka što je omogućilo njegovom protivniku da malo duže ostane na terenu.

Nadal je ispustio samo osam poena na svoj prvi servis, upisao je 34 vinera (od čega sedam asova) u odnosu na Gironovih deset i spasio obe brejk lopte sa kojima se suočio.

Trenutno šesti teniser sveta cilja rekordnu 21. grend slem titulu, a posao mu je dodatno olakšan nakon što je devetostruki šampion Australijan opena Novak Djoković juče deportovan iz Australije nakon što je odbijena njegova žalba na ukidanje vize.

Nadal će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Janik Hanfman (Nemačka) Tanasi Kokinakis (Australija).

U drugo kolo prvog grend slem turnira u sezoni plasirao se i sedmi teniser sveta, Italijan Mateo Beretini, koji je pobedio Amerikanca Brendona Nakašimu sa 4:6, 6:2, 7:6, 6:3. Beretini će u drugoj rundi igrati protiv još jednog Amerikanca, Stefana Kozlova.

Prvu prepreku preskočio je i Francuz Gael Monfis koji je bio bolji od Argentinca Federika Korije sa 6:1, 6:1, 6:3 i u drugom kolu igraće protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika, dok je Španac Pablo Karenjo Busta slavio protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija sa 6:1, 6:2, 7:6.

Rus Karen Hačanov je eliminisao Amerikanca Denisa Kudlu (3:6, 6:3, 6:2, 7:6), Francuz Adrijan Manarino je bio bolji od Australijanca Džejmsa Dakvorta (6:4, 2:6, 3:6, 6:2, 6:1), dok je Amerikanac Sebastijan Korda pobedio Britanca Kamerona Norija (6:3, 6:0, 6:4).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke