ATP lista, kalkulacije - Nije Nadal Novakova najveća pretnja, ali je izvesno da će još dugo vladati!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 21.09.2020.
21:11
Izvor: Sportske.net

Nakon što je Novak uspeo da osvoji i Rim jasno je da ga Nadal ne može prestići.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Odlukom ATP-a da se ove sezone ne mogu gubiti poeni osvojeni prošle sezone, već samo dobijati u slučaju boljeg plasmana u odnosu na prethodnu sezonu, dovele su do toga da Novak skoro sigurno neće izgubiti prvo mesto na ATP listi do kraja sezone.

Zapravo, veća pretnja mu je Dominik Tim nego Rafael Nadal imajući u vidu da Nadal ne može da dobije bodove na Rolan Garosu, a da je Tim samim tim u boljoj poziciji iako je igrao finale. Svakako, Novaku je za još bodova potrebno finale pošto je prošle godine poražen upravo od Tima u polufinalu. Pored svega ovoga, Austrijanac bi osvajanjem Pariza uspeo da dobije ogroman broj bodova pošto je prošle godine ispao u osmini finala, za razliku od Novaka koji je osvojio turnir i Rafe koji je igrao polufinale.

Od velikih turnira sledi Rolan Garos od 27. septembra, Sankt Peterburg, potom turnir u Beču, masters u Parizu i finalni turnir koji se ove godine po poslednji put održava u Londonu.

Novaka očekujemo pored Rolan Garosa još u Parizu i finalnom turniru ove sezone, gde će skoro sigurno zadržati prvo mesto na ATP listi.

Nadal bi mogao da dobije bodove na mastersu u Parizu, ali ni sa njima ne može preteći Novaka Đokovića koji je nakon osvajanja novog turnira na 11260 bodova. Rafa će imati 9850, Tim 9125.

baner

Jasno je da je čudo potrebno i Timu da pretekne Novaka do kraja sezone, ali su njegove šanse za nijansu veće od Nadalovih u ovom trenutku.

Ukoliko se ne desi neko čudo, Novak bi mogao da se dodatno približi Rodžeru Federeru i da možda već u prvoj polovini sledeće godine pretekne Švajcarca po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste. Novaku je potrebno još 23 nedelje na prvom mestu da uđe u istoriju.

Novaku od US opena

Posted by Sportske.net on Понедељак, 21. септембар 2020.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jameson12
Monday, 21.09.2020
22:18

Nadal teoretski može dobro da zaradi u Londonu na završnom mastersu gde je ispao u grupi prošle sezone, 1100 bodova + eventualnih 640 u Parizu na mastersu. Tim može zaraditi 800 na RG, oko hiljadu u Parizu i 500 u Londonu. Novak u opticaju ima po 1300 na RG i ATP kupu.