Australijanci nastavili da omalovažavaju srpske tenisere, posle Novaka, na red došao i Filip Krajinović!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.01.2021.
21:37
Izvor: Sportske.net

Kad je čak i Endi Rodik stao u njegovu odbranu, onda vam je jasno kako stoje stvari...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Znate već da Novak Đoković već par godina trpi česta omalovažavanja, pa i uvrede od strane australijskog tenisera Nika Kirjosa koji ga je nedavno nazvao i ''budalom'', a posle najnovije inicijative prvog tenisera sveta tokom karantina u Australiji, kada je zamolio za nešto bolje uslove ne za sebe, nego za slabije rangirane igrače, Đoković je doživeo brojne napade i od strane tamošnjih medija.

Ali, ni to nije sve.

Sada je na red došao, izgleda, i Filip Krajinović. On je u Adelejdu zamenio Novaka u egzibicionom meču, odigravši prvi set ovog meča jer je Đoković imao problema sa žuljevima, a tokom boravka u Australiji za vreme priprema za Australijan open i sparinguje Đokoviću.

Upravo zbog toga, jedan australijski komentator nazvao je Krajinovića Novakovim ''šegrtom'', zaboravljajući činjenicu da je i Krajinović visoko plasiran na ATP listi.

Ipak, ima i onih koji su stali u odbranu srpskog tenisera, poput Džona Milmana.

"Što je mnogo, mnogo je. Na prvom meču australijske turneje trenutno 31, a nekada i 26. igrač sveta, nazvan šegrtom. Budite bolji...", napisao je Milman na Tviteru. Australijski komentator je iznervirao i Endija Rodika, nekadašnjeg američkog tenisera, koji je svojevremeno imao verbalnih provokacija na Đokovićev račun.

"U bilo kom drugom sportu sportista njegovog ranga bio bi nazvan "ol-starom". Tenis sam sebi čini lošu uslugu ovakvom terminologijom, koja najviše dolazi od strane novinara i komentatora", napisao je Rodik.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Saturday, 30.01.2021
22:31

Ako ih vredjaju ili ih matretiraju, treba da im uzvrate, ako im nasi nece uzvrate, onda nemoraju tamo ni da idu! Ako sve to nasi ne cine, neka cute i neka odigraju i neka im uzmu pare i neka se oni posle smeju!