Bogdan Obradović pred finale Đoković - Nadal, šta sutra možemo da očekujemo?

Autor: Darko Mitrović
subota 26.01.2019.
15:36
Izvor: Sportske.net, glassrpske.com

Nekadašnji Novakov trener, kasnije i selektor našeg Dejvis kup tima jedva čeka sutrašnji spektakl.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Novak Đoković i Rafael Nadal sutra će se od 09:30h po našem vremenu sastati u borbi za trofej na Australijan openu u Melburnu.

Novak će se boriti za svoj sedmi, a Rafa za drugi trofej na ovom Gren Slem turniru, a dan uoči ovog spektakularnog finala oglasio se i Bogdan Obradović, bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.

On ne sumnja da će nam Đoković i Nadal priuštiti vrhunsku predstavu, ali smatra da možda sve neće trajati tako dugo kao u onom epskom finalu iz 2012, kada su ova dvojica igrača na terenu provela blizu šest sati.

''Definitivno su svi uslovi za takvo nešto tu. Dva vrhunska tenisera, koja traju godinama i već su igrali mnogo mečeva za pamćenje, sada su odmorni, s obzirom na šetnju do finala kakvu, verujem, nikada nisu imali, pa imam pravo da imam velika očekivanja.

Novak je u poslednja dva meča proveo na terenu dva i kusur časa, Rafa se takođe nije mnogo oznojio, a imao je i dan više za odmor. Ako je neko pisao scenario, piali su ga srećnici koji imaju kartu za finale. Spektakl je zagarantovan.

Ne mora se desiti da meč bude u pet setova i da traje pet-šest sati. Možda dobijemo pobednika i u tri, ali tri vrhunska seta, sa mnogo trčanja, dugih poena i nadmudrivanja. Mada ne verujem u taj scenario, bliži je ovaj u kojem će gledaoci duže uživati'', istakao je Obradović u izjavi za ''Glas Srpske''.

Prošle godine je slika bila znatno drugačija, Novak je bio u krizi posle oporavka od povrede, pa i Obradović priznaje da je bio zabrinut. Ali...

''Taj čovek je rođen da beskonačno pomera granice. Bio sam tužan prošle godine, sve nas je zabrinuo, ali se ispostavilo da smo se bespotrebno nervirali. Ubrzo je posložio sve kockice, začepio svima usta i vratio se tamo gde mu je mesto'', poručio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Saturday, 26.01.2019
17:01

A covek sto je poznat po izmisljenom poslu. Bivsi selektor Davis cup reprezentacije.