Cicipas: "Više neću dremati i uzimati melatonin pre mečeva"

Autor: Filip Rodic
sreda 07.06.2023.
15:30
Izvor: Sportske.net

Grčki teniser Stefanos Cicipas rekao je da neće više dremati uoči mečeva i uzimati tablete melatonina, posle ubedljivog poraza od Španca Karlosa Alkarasa na Rolan Garosu u Parizu.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Cicipas je sinoć izgubio od Alkaraza sa 2:6, 1:6, 6:7, a jači otpor pružio je samo u trećem setu.

Grčki teniser rekao je da ima naviku da dremne pre mečeva, ali da posle sinoćnjeg razočaranja, to više neće raditi.

"Jedna stvar koju ću pokušati da izbegnem u budućnosti su dremke i uzimanje tableta melatonina uoči mečeva, pošto to očigledno ne deluje. Ne mislim da je igrao ludi tenis. Dozvolio sam da se to dogodi. Ne mislim da je odigrao najbolji meč. Igrao je sjajno. Ne mislim da je igrao izuzetno, ali igrao je sjajno. Odigrao je meč sa malo grešaka i to je bilo dovoljno da me pobedi", rekao je Cicipas, preneo je "Eurosport". 

 On je dodao da je uzimao tablete melatonina kako bi regulisao spavanje.

"Imao sam nekoliko večernjih mečeva. Ne previše kasnih, ali dovoljno kasnih da mi na neki način pokvare raspored spavanja. Pitao sam se zbog čega ne osećam adrenalin i stres. Pitao sam se to u mom prvom servis gemu. Bio sam mirniji nego inače. Pokušao sam da dremnem pre meča. Oko 20 minuta, što obično ne radim, što uopšte ne radim. Zbog toga sam tako igrao na početku", naveo je Cicipas.

 "San je veoma važna stvar, a oporavak je najvažnija stvar kada se takmičiš i igraš ovakve mečeve na grend slem turnirima", dodao je grčki teniser.

Alkaraz će u polufinalu Rolan Garosa igrati protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke