Đoković na pragu novog rekorda - I to u sezoni u kojoj je malo igrao!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 03.10.2022.
10:15
Izvor: Sportske.net

Do sada je to uradio samo Federer.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković, uprkos tome što je propustio veliki broj turnira, ima šansu da ove sezone ispiše nove stranice istorije svog sporta.

On je na dobrom je putu da ove godine dođe do trofeja iz svakog takmičarskog ranga.

Đoković je juče podigao pehar na ATP turniru iz serije 250 u Tel Avivu, pošto je u finalu savladao Hrvata Marina Čilića.

Srbin je već trijumfovao na Vimbldonu, mastersu iz serije 1000 u Rimu, a sada ima i turnir iz kategorije 250. To znači da mu nedostaje trofej u kategoriji 500 i Završni masters da bi ostvario podvig koji je do sada samo sveže penzionisani Rodžer Federer uspeo da napravi 2010. godine.

Turnir u Astani, sledeći na kom će Novak učestvovati, je iz serije 500. Đoković će tamo imati žestoku konkurenciju, pošto će u Kazahstanu igrati Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Janik Siner i Feliks Ože-Alijasim.

Pehar u Kazahstanu bi značio i sigurno učešće na Završnom mastersu u Torinu i veliku šansu za rušenje još jednog rekorda koji je držao slavni Švajcarac.

Federer je 2010. godine osvojio Australijan open i Završni masters u Londonu, trijumfovao je na mastersu iz serije 1000 u Sinsinatiju, osvojio ATP 500 u Bazelu i ATP 250 u Stokholmu.

Podsetimo, da bi obezbedio mesto na Završnom mastersu, Novak mora da ostane među 20 najboljih u ATP trci, a trenutno je na 15 poziciji.

Uz sve navedeno, Đoković je u Tel Avivu postao prvi teniser ove sezone koji je osvojio turnire na sve tri podloge. U Tel Avivu se igralo na betonu, u Rimu na šljaci, a na Vimbldonu, naravno na travi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke