Đoković o važnoj "kosovskoj" poruci: "Opet bih to ponovio iz mnogo razloga!"

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 29.05.2023.
19:37
Izvor: Sportske.net

Srbin progovorio.

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o poruci "Kosovo je Srbija" koju je napisao na kameri posle pobeda u prvom kolu Rolan Garosa.

Izazvao je srpski teniser mnogo reakcije zbog toga što je napisao, ali se uopšte ne kaje i kaže da bi opet uradio isto.

"Nisam političar, niti imam nameru da ulazim u debate. Boli me kao Srbina šta se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim. Kao javna ličnost, nezavisno od obalsti, osećam obavezu da iskažem podršku našem narodu i celoj Srbiji. Mislim da mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo, ali bitno je pokazati slogu u ovakvim situacijma. Čujem da je bilo dosta primedbi na društvenim mrežama. Ne znam da li će me neko kazniti ili nešto slično, Ali opet bih to ponovio“,smatra Đoković.

Razloga za pisanje poruke o Kosovu i Metohiji prema njegovom mišljenju ima mnogo.

"Protiv ratova sam i konflikta bilo koje vrste. Naravno da imam saosećanja za sve ljude, ali situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i po povelji Ujedinjenih Nacija, znamo svi za rezoluciju 12/44. Žao mi je što smo u situaciji koja se događa . Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja, najveća bitka se tamo desila, najviše manastira. Mnogo je razloga što sam ovo napisao“, jasan je Novak.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke