Dominacija je neminovna - Alkaraz 2/2 u GS finalima, treći je najmlađi šampion Vimbldona!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 16.07.2023.
20:07
Izvor: Sportske.net

Pred Špancem su očigledno veliki rekordi.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

I to se dogodilo. Novak Đoković je poražen posle šest godina na Vimbldonu i to u velikom finalu od Karlosa Alkaraza posle epske borbe sa 3:2 u setovima.

Alkaraz ima samo 20 godina, odbranio je prvo mesto na ATP listi, a što je još važnije, već sada ima dva grend slem trofeja iz dva odigrana finala. Prošle godine je slavio na US openu.

On je danas postao treći najmlađi šampion u istoriji Vimbldona, izjednačivši se sa Bjornom Borgom koji je imao 20 godina, dok Boris Beker sa 17 godina ostaje najmlađi šampion turnira.

Alkaraz je mnogo odskočio od svih ostalih igrača na ATP turu, njegova višegodišnja dominacija svetskim tenisom je neizbežna, u Londonu je potvrdio da je sjajan na svim podlogama, ali veteran Đoković je taj koji, za sada, sprečava da teniska "tiranija" mladog Španca krene već sada punom parom. Odbio je nedavno njegov prvi nalet, kada ga je pobedio u polufinalu Rolan Garosa, danas je bio blizu, ali nije uspeo. Španac je bio jači kada je bilo najpotrebnije.

Srbin i 16 godina mlađi Španac nastaviće svoje borbe i u narednom periodu, a kada se Novak bude povukao, deluje da Karlos ima otvoren put ka teniskoj istoriji. Za sada se ni ne nazire igrač koji bi mogao da mu parira...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke