Finale za nevericu! Sad samo da se nadamo čudu...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.10.2020.
16:46
Izvor: Sportske.net

Sve smo mogli da očekujemo, ali ovo...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Završen je i drugi set finala Rolan Garosa, a na semaforu nestvaran rezultat - Rafael Nadal vodi protiv Novaka Đokovića sa 6:0 i 6:2!

''Kralj šljake'' je i do finala stigao na impresivan način, bez izgubljenog seta, ali danas protiv Novaka izgleda posebno dominantno na terenu. S druge strane, Đoković kao da je još uvek u onom polufinalnom meču sa Cicipasom, kada je prva dva seta odigrao rutinski, a onda se nešto čudno dogodilo, pa je izgubio dva nareedna seta i onda zahvaljujući Cicipasovom umoru uspeo da dobije peti set i uđe u finale.

Iako je posle tog meča poručio da je potpuno spreman za okršaj sa Nadalom, da je povreda prošlost, Nole danas ne liči na sebe, pre svega energetski, nije ni dovoljno koncentrisan, što za rezultat ima i preveliki broj neiznuđenih grešaka u prva dva seta.

Naravno, kapa dole Nadalu kako je odigrao prva dva seta, ali jasno je da je Đoković danas daleko od svojih mogućnosti i tu se krije razlog ovakvog rezultata.

Za razliku od prvog seta, Đoković je dobio prvi gem drugog seta, kada je spasao tri brejk lopte i verovali smo da bi to moglo da ga konačno pokrene, ali umesto toga, usledila je nova Nadalova serija, ovoga puta od pet dobijenih gemova u nizu i tu je priča u ovom setu bila okončana.

Ako nas je Novak Đoković nečemu naučio tokom blistave karijere, to je da ga nikada ne otpisujemo, ali kada protiv Nadala na pariskoj šljaci gubiš sa 2:0 u setovima, za preokret ti treba pravo čudo.

Bio bi to najveći preokret u Novakovoj karijeri.

Hajde da verujemo...
-
Baner 6

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke