Hingis i Paes osvojili mešoviti dubl na Rolan Garosu

Autor: Beta Beta
petak 03.06.2016.
22:43
Izvor: Beta

Punih 16 godina posle svoje poslednje titule na Otvorenom prvenstvu Francuske, Martina Hingis je ponovo slavila na Rolan Garosu, pošto je danas sa Lianderom Paesom osvojila trofej u mešovitom dublu.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Švajcarsko-indijska kombinacija pobedila je danas u Parizu indijsko-hrvatski dubl Sanija Mirza - Ivan Dodig u tri seta, 6:4, 4:6 I 10:8. Hingisovoj je ovo treći Rolan Garos u dublu, pošto je prethodno osvajala titule 1999. i 2000. godine.

Paes je jedan od najboljih dubl igrača svih vremena. U karijeri je osvajao osam dubl grend slemova i 10 miks dubl grend slemova, a danas je osvojio svoj prvi Rolan Garos u miksu, tako da sada ima sva četiri grend slema u obe kategorije.

Mirza i Hingis nastupale su ove sezone u dublu, ali su ispale u trećem kolu. Ovo je Švajcarkinji šesta titula na Rolan Garosu, uključujući i juniorske, ali joj nedostaje najvažnija - u singlu, iako je dva puta igrala u finalu (1997. i 2000).

"Vrlo se radujem. Hvala svima što ste ostali da nas bodrite tokom ove dve nedelje. Bilo je vrlo teško, naročito zbog hladnoće", rekla je Hingisova posle meča.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke