Ništa od novog čuda u Beogradu, Rubljov "ugasio" Novaka i osvojio Srbija open!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 24.04.2022.
16:38
Izvor: Sportske.net

Šteta, naročito posle bolje igre u drugom setu...

Starsrport/Serbia Open
Starsrport/Serbia Open

Povezane vesti

Ruski teniser Andrej Rubljov osvojio je Srbija open pošto je u finalu savladao najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića rezultatom 2:1 u setovima (2:6, 7:6, 6:0).

Meč je trajao dva sata i 28 minuta.

Rus je prvi set osvojio rezultatom 6:2, najviše zahvaljujući dva brejka u petom i sedmom gemu.

Dobro je Đoković otvorio meč, bio siguran na servisu i u polju, međutim osmi teniser sveta osvojio je devet uzastopnih poena u tri gema, dok je dva osvojio bez izgubljenog poena.

U drugom setu, Srbin je zaigrao dosta bolje, uzeo je i brejk u drugom gemu, ali je izgubio servis već u narednom.

Usledila je neizvesna borba, Novak je konsolidovao svoj ritern i imao priliku da brejkom stigne do izjednačenja, ali je posle velike drame u desetom gemu Rubljov uspeo da poravna na 5:5.

U taj-brejku, Novak je osvojio dva poena na servis Rubljova, nakon toga bio je dovoljno smiren da sigurnim servisom i riternom osvoji taj-brejk rezultatom 7:4.

Najbolji teniser sveta nije imao snage u trećem setu, usledio je veliki pad u njegovoj igri što je Rubljov iskoristio na najbolji mogući način i praktično ga "počistio"posle nešto više od pola sata igre i to bez izgubljenog gema.

Đoković je delovao iscrpljeno na kraju meča, jedva se i kretao što je zabrinulo sve, videćemo kako će to uticati na njegove dalje planove...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke