Noletov trijumfalan povratak u Madrid

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.05.2016.
18:00
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta Novak Đoković upisao je prvu pobedu na Mastersu u Madridu na kojem je uzeo učešće posle pune tri godine. Srbin u drugom kolu eliminisao Hrvata Bornu Ćorića.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković u sredu je odigrao prvi meč na Mastersu u Madridu posle pune tri godine, a povratak turniru u španskoj prestonici bio je trijumfalan.

Prvi nosilac na Mastersu u Madridu plasirao se u osminu finala pošto je u drugom kolu savladao Hrvata Bornu Ćorića rezultatom 2:0 (6:2, 6:4) u meču koji je trajao sat i 20 minuta.

Najbolji teniser sveta lako je slomio otpor talentovanog Hrvata u prvom setu iako je u drugom gemu propustio priliku da oduzme servis Borni Ćoriću. U četvrtom gemu Đoković je imao novu brejk šansu ali je iz rećeg puta uspeo da napravi brejk.

Nakon što je potvrdio brejk Novak Đoković je lagano priveo set kraju i u osmom gemu još jednom oduzeo servis Borni Ćoriću za rutinskih - 6:2.

Mnogo bolji tenis Borna Ćorić je prikazao u drugom setu iako je u sedmom gemu bio prinuđen da brani brejk loptu koji je imao srpski teniser. Nole je u desetom gemu uzeo brejk Ćoriću i tako stavio tačku na prvu pobedu posle tačno mesec dana.

Naredni protivnik Novaka Đokovića na Mastersu u Madridu biće Roberto Bautista koji je u drugom kolu eliminisao Felisijana Lopesa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke