Novak brani Serenu: "Sudija nije trebalo..."

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 10.09.2018.
14:05
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser otkrio je šta misli o incidentu koji se dogodio u finalu US Opena u konkurenciji dama.

Epa/AELTC/Ben Queenborough
Epa/AELTC/Ben Queenborough

Povezane vesti

Nakon noćašnjeg finala US Opena u kojem je Novak Đoković bez izgubljenog seta dobio Huana Martina del Potra, novinari su hteli da čuju šta novi šampion misli o dešavanjima u ženskom finalu.

Britanski novinar je zatražio Novakovo mišljenje, a srpski teniser je stao na stranu Serene Vilijams.

"Gledajte, pre svega, volim Serenu. Zaista saosećam sa njom zbog onoga što se desilo u subotu. Sudiji je bilo teško da iznese situaciju. Moramo da imamo razumevanja i za njega. Bilo je mnogo emocija, Serena je plakala. Bilo je zaista teško", počeo je Novak.

Serena Vilijams kažnjena je sa 17.000 dolara zbog komunikacije sa trenerom, lomljenja reketa i vređanja sudije tokom finala sa Naomi Osakom.

"Moje mišljenje je da sudija nije trebalo da kazni Serenu, posebno ne u finalu Grend slema. Nije promenio tok meča, ali mislim da je takva odluka bila nepotrebna. Svi imamo emocije, posebno kada se borimo za trofeje na Grend slemovima", poručio je Đoković.

Najbolji srpski teniser dodao je da je Naomi Osaka zaslužila da joj se oda priznanje za urađeno na US Openu tokom ceremonije dodele trofeja, a Sereni je poručio da je voli i da je ona inspiracija za mnoge ljude.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 10.09.2018
19:46

Hmmm, Serena se ponašala - totalno nesportski. Upropastila je veličanstveni trenutak prvog osvojenog GrenSlema devojci koja je odigrala fantastično finale. S druge strane, opomene su jedno, kao i novčane kazne, ali oduzimati poene, pa i čitave gemove, u finalu US opena, meni izgleda kao ipak ozbiljno uticanje na meč i rezultat. Jeste taj administrativno - kaznom dodeljeni gem trebalo da servira Osaka, jeste to po pravilima, jeste bilo problematično i upitno kako nastaviti meč kad jedna tako velika zvezda vrši tako težak pritisak, ali možda je sudija trebalo da bude kreativniji, zaustavi sve, pozove direktore turnira da umire Serenu i upozori da će morati primeniti pravila. Pre to nego oduzimanje gema. Ali, bravo Osaka. Izgleda da će biti velika zvezda.

avatar
Agent Provocateur
Monday, 10.09.2018
14:17

Mnogo je radio na svom Pr-u i cini mi se da je konacno dostigao ono cemu je oduvek tezio. Odgovara uvek odmereno, sa respektom za obe strane ali ne vestacki kako je to bilo na pocetku karijere, uklopio se u jet set i sada su te konferencije i intervjui mnogo spontaniji i iskreniji.