Novak šokirao: ''Plakao sam, hteo sam da napustim tenis, sve sam video crno, a onda...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.04.2020.
20:21
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta otvorio dušu, mislili smo da mu je najteži period bio tokom oporavka od povrede 2016. godine, ali...

AP Photo/Kamran Jebreil
AP Photo/Kamran Jebreil

Povezane vesti

Novak Đoković je medijski veoma aktivan ovih dana, što kroz uživo uključenja na društvenim mrežama, što kroz intervjue u medijima.

Danas je govorio za ''Skaj Sport Italija'' i tom prilikom otkrio da je 2010. godine umalo napustio tenis.

Sve mu se skupilo, a eksplozija nezadovoljstva i razočaranja usledila je posle poraza od Jirgena Melcera u četvrtfinalu Rolan Garosa te godine.

''Plakao sam posle tog nokauta. To je bio loš trenutak za mene, želeo sam da napustim tenis, jer sam video sve crno.

Ali, dogodila se transformacija, jer sam se posle tog poraza oslobodio pritiska.

Naime, ja sam 2008. osvojio Melburn, bio sam treći na svetu, ali nisam bio zadovoljan. Znao sam da mogu više, ali sam gubio neke važne mečeve od Federera i Nadala. Međutim, od tog meča sa Melcerom sam skinuo pritisak, počeo sam da igram agresivnije'', objasnio je Novak.
-
Baner live stream
-
Kada su aktuelne teme u pitanju, Đoković se osvrnuo i na najavljeni termin nastavka sezone, a to bi u najboljem slučaju trebalo da bude 13. jul.

Međutim...

''Moramo da vidimo kako se odvija situacija u SAD, jer tamo bi trebalo da idemo u avgustu. Ako postane manje rizično, moći ćemo da nastavimo. Postoji mogućnost i da otkažu sve turnire u Americi...'', istakao je Đoković, koji je govorio i o svojim najdražim pobedama, a izdvojio je prošlogodišnje osvajanje Vimbldona protiv Federera, kao i pobedu nad Nadalom u Melburnu 2012. godine.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke