Novak zadovoljan i bez očekivanja, otkrio recept za povratak u prepoznatljivu formu

Autor: Ivan Cvetković
sreda 03.11.2021.
09:25
Izvor: Sportske.net

"Znam sebe dobro, bio sam u ovakvim situacijama".

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković vratio se na teren posle dva meseca pauze i nakon velike borbe u drugom kolu Pariza savladao Martona Fučoviča sa 2:1 u setovima.

Nije bilo lako Srbinu da pronađe svoj ritam.

"Bilo je lepo vratiti se na teren posle skoro dva meseca bez takmičenja. Radio sam dobro kako bih se spremio za povratak i bio u formi, da se pokažem kako želim. Nisam očekivao ništa, ali znao sam da neće biti lak meč. Marton je talentovan igrač, vrlo kvalitetan, bila je velika borba", rekao je Novak posle meča.

"Mislim da sam dobro počeo meč, imao i brejk loptu na startu drugog koju nisam iskoristio. Posle sam pretrpeo brejk i nisam mogao da ga vratim jer je on servirao precizno i igrao kvalitetno. Tvrd meč, mnogo razmena s osnovne linije. Terali smo jedan drugog do krajnjih granica. Odličan početni meč za mene, veoma sam zadovoljan s obzirom na izazov koji sam imao, iako znam da mogu bolje", smatra Novak

Đokovića u trećem kolu turnira čeka bolji iz duela između Gaela Monfisa i Adrijana Manarina.

"Ključno mi je da provodim vreme na terenu, da pronađem intenzitet koji se oseća samo u mečevima, da igram poene. Što više poena igram, što više mečeva igram, postajaću bolji. Znam sebe dobro, bio sam u ovakvim situacijama i ranije, pa se nadam da iskustvo može da odigra važnu ulogu", zaključio je najbolji svetski teniser.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke