Novaka centimetri delili od diskvalifikacije!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.06.2016.
17:50
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta Novak Đoković mogao je skupo da plati trenutak nesmotrenosti iz trećeg seta duela sa Tomašom Berdihom pošto su ga centimetri delili od diskvalifikacije.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković slavi plasman u polufinale Rolan Garosa nakon trijumfa nad Tomašom Berdihom od 3:0 (6:3, 7:5, 6:3), a dan bi se pretvorio u pakao da su se u trećem seti stvari odvile na neki drugi način.

Prvi nosilac i favorit na Rolan Garosu napravio je nesmotren potez u trećem setu koji je mogao skupo da ga košta jer se za udaranje sudije dobija direktna diskvalifikacija!

Podrazumeva se da Novak Đoković nije imao nameru da udari linijskog sudiju ali je svojim nesportskim gestom, u ovom slučaju bacanjem reketa, mogao da napravi incident koji bi glavnom sudiji dao pravo da diskvalifikuje Srbina.

"Nisam želeo da se to desi, očigledno je šta sam želeo da uradim. Pokušao sam da bacim reket o zemlju i imao sam sreće što nije pogodio sudiju. Imao sam sreće. Sa odskokom nisam, ali se sve na kraju dobro završilo" rekao je Nole posle meča.

Srpski teniser je posle porpuštene brejk prilike želeo da udari reketom o šljaku ali je tom prilikom umalo pogodio linijskog sudiju koji se izmakao i tako učinio uslugu Novaku.

Koliko je ova situacija bila ozbiljna najbolje će vam dočarati situacija iz finala Kvinsa 2012. godine kada je David Nalbandijan šutnio reklame i povredio linijskog sudiju.



Argentinski teniser je tada momentalno bio diskvalifikovan iako je i tada bilo jasno da nije imao nameru da povredi sudiju već je na reklamama iskalio bes zbog izgubljenog poena.

Protivnik Novaka Đokovića u četvrtfinalu Tomaš Berdih rekao je da postoji velika razlika između toga gde reket završi kada ga teniser baci i ocenio da je u ovom slučaju sudija donela dobru odluku što je Srbina samo opomenula.

Pitanje je da li bi sudija u stolici progledala Novaku kroz prste da je reket pogodio linijskog sudiju, ali je svakako dobro što nije bila u poziciji da "se lomi" oko toga šta da uradi.

Novak je ovoga puta imao mnogo sreće i dobro je nije bilo ozbiljnih posledica zbog trenutka nepromišljenosti i nervoze.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 03.06.2016
13:50
avatar
Larion@
Friday, 03.06.2016
12:29

Nepromisljen potez. Mora Nole da malo smiri zivce i smanji nervozu.Previse se to nakupilo u njemu. Ranije je sve to pozitivno delovalo na njemu dok je jurio Nadala i Federera, sada je vec duze vreme iznad njih i svaki njegov korak posmatra se sa vise uglova, a svaka njegova rec tumaci se na vise nacina. Retko koji zapadni medij pohvalio bi njegov humanitarni rad, lep gest ili smisao za humor, ali zato jedva cekaju baceni reket, psovku i koju rec izvucenu iz konteksta.Teniskom svetu su potrebni sparing partneri kako bi Federer, Nadal i Marej osvajali turnure, svakako ne sampione sa ovih prostora. Zato Nole smiri se, i gadjaj ih reketom na nacin koji navise boli- osvajanjem sve zivo !!!

avatar
ViniciusJR
Friday, 03.06.2016
00:08

Kao sto pomenu neko u ovim komentarima...jednom sampionu, kakav je on, ne prilici ovakvo ponasanje, i ovako nepromisljeni potezi. Najbolji jeste, bez dileme, ali morao bi da smanji one njegove razgovore sa publikom, i becanje na sve, samo ako postane gusto. Publika mu cesto nije naklonjena bas zbog tog njegovog arogantnog ponasanja u pojedinim momentima, a ne zato sto je srbin (kako 95% Srbije misli).

avatar
äxwell
Friday, 03.06.2016
07:47

Glupost! On jeste sampion i to je pokazao na mnogo nacina. Al je ipak i covjek kao i Federer i Nadal, tako da je normalno da ce nekada izbaciti bijes na ovaj nacin ili usutka glasna publika..To sigurno nije razlog zasto ga ne vole vec zato sto je srbin i zato sto je sklonio sa vrha omiljene svjetske tenisere Nadala i Federera...Tako da te tvoje teze ne piju vode..

avatar
ViniciusJR
Friday, 03.06.2016
10:32

Ma da, sigurno zato sto je srbin...zasto se zivi u zabludi da su svi protiv Srbije, uvijek se glumi neka zrtva. Budimo realni... Nadal i Federera nikad ne pricaju sa sudijom, ako duze pratis tenis znas o cemu govorim. A isto tako ako dovoljno dugo pratis tenis, sjetices se i situacija, da je publika naklonjena Nolu u pocetku, ali zbog nekih njegovih poteza (koje sam vec pomenuo), okrene se protiv njega.

avatar
Mikky_ns
Thursday, 02.06.2016
19:12

Nije hteo da baci reket u nazad nego da udari u zemlju, ali takav umor i nerviranje su ucinili svoje. A najmanje je hteo da gadja sudiju! Dok je Nalbandijan namerno sutnuo tu plastiku verovatno nije mislio da ce se tako lako raspasti.

avatar
El Diablo
Thursday, 02.06.2016
18:44

A gde je taj Nablandijan sad?Nisam ga bas dugo video da igra na nekom turniru.

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 02.06.2016
18:36

Auuu , pa da ga je pogodio bio bi optuzen za pokusaj ubistva , rasizam , nacizam i sve ostalo... Kako nas nevole bio bi diskvalifikovan 100 posto.

avatar
Friday, 03.06.2016
11:46
avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 05.06.2016
13:22

Lapsus , hvala

avatar
M_85
Thursday, 02.06.2016
18:13

Nadam se da ce mu ovo sluziti za nauk. Da je neki drugi turnir u pitanju voleo bih da dobije diskvalifikaciju, pa bi onda manje besneo na terenu. Prvom teniseru sveta ne prilici ovakvo ponasanje.

avatar
cukambre
Thursday, 02.06.2016
23:57

Ne prilici nikome al se desava.Nekad te obuzmu emocije i odreagujes neprimereno.Nekad je i dobro kad igrac razbije reket,izbaci negativnu energiju i smiri se malo.Novak je sad bio malo nespretan al je dobro prosao.Ja recimo,kad primim neki glup gol na pesu,razbijem dzoistik ili neki predmet pri ruci i posle sam koncentrisaniji,lakne mi nekako :)

avatar
Thursday, 02.06.2016
17:56

Novace, pamet u glavu!