Olga Danilović grabi ka US Openu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.08.2018.
11:28
Izvor: Sportske.net

U prvom nastupu posle osvajanja turnira u Moskvi, mlada srpska teniserka napravila korak napred ka plasmanu u glavni žreb US Opena.

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Olga Danilović nas je ovog leta već obradovala osvajanjem svoje prve WTA titule na turniru u Moskvi, a posle kraćeg odmora otputovala je u Njujork gde je prošle noći započela kvalifikacije za US Open.

Ona je u kvalifikacijama postavljena za šestu nositeljku i u prvom od tri kola kvalifikacija savladala je kanadsku predstavnicu Bjanku Vanesu Andreesku sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Prvi set je obilovao brejkovima. Prvi je napravila Kanađanka, ali onda je Olga ušla u seriju i od 0:1 stigla do 5:1. Potom novi brejk za Andreesku, ali srpska teniserka je sačekala novu priliku na svoj servis i osvojila prvi set sa 6:3.

Već na startu drugog, Danilovićeva stiče brejk prednosti, povela je sa 2:0 i tu prednost je održavala sve do desetog gema, kada je Andreesku izjednačila na 5:5.

Ali, to je bilo sve od Kanađanke, Olga dobija naredna dva gema, za trijumf i plasman u drugo kolo kvalifikacija.

Njena naredna rivalka biće Australijanka Džejmi Furlis, 199. na WTA listi, koja je u prvom kolu savladala Britanku Dart sa 6:2 i 7:5.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke