Orden Đokoviću, ''novom Tesli, novom srpskom geniju''

Autor: Darko Mitrović
subota 22.01.2022.
11:34
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo pravi način da se pruži podrška Novaku posle svega što je doživeo u Melburnu?

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Odlukom Upravnog odbora i članova Tesla naučne fondacije SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i ''ljubitelji srpskog genija'' iz celog sveta, Novak Đoković je odlikovan Ordenom Nikole Tesle.

Orden će mu biti naknadno uručen, čim se ukaže prva prilika za susret sa najboljim teniserom sveta.

U obrazloženju koje je potpisao Nikola Lončar, predsednik TSF iz Filadelfije, između ostalog se navodi:

''Nikola Tesla je doneo budućnost celom svetu. Novak Đoković kreirao je budućnost tenisa i modernog sporta. Novak Đoković je novi Nikola Tesla, novi srpski genije. Podigao je svetsku javnost svojim delima, a nas Srbe učinio ponosnim. Zahvaljujemo mu se ovom medaljom i Novaku Đokoviću dajemo punu podršku u njegovom sportskom, humanitarnom i patriotskom radu.

Povod za dodelu medalje Nikole Tesle najboljem sportisti sveta su nemili događaji u Australiji, koji su rezultirali ponižavanjem i uništavanjem ugleda samog Đokovića, ali i njegovog srpskog naroda. Izražena netrpeljivost, a u nekim slučajevima i mržnja prema Novaku, proizvela je i mržnju prema Srbima, što državama i pojedincima iz demokratskog sveta ne priliči.

Nikola Tesla i Novak Đoković su blisko povezane ličnosti, jer potiču iz srpskog naroda, jer fizički liče na dinarce i na Srbe, i zato što su, što je za nas u TNF-u bilo najvažnije, svojim delima zadivili svet i pokazali duševne i duhovne snage srpskog naroda. Danas su Tesla i Đoković simboli i ambasadori srpskog naroda u svetu – smatra Nikola Lončar, osnivač Tesline naučne fondacije.

Prema podacima ove srpske organizacije iz Filadelfije, srpski genije Nikola Tesla danas je najpoznatiji i najpopularniji Srbin na svetu. Ima 63 miliona pojavljivanja na internetu i 33 spomenika i biste u 20 zemalja.

Novak Đoković je pored Nikole Tesle. Novak je najpopularniji savremeni Srbin na svetu. Ima 17,3 miliona prikaza na Internetu. Nosilac je dve velike nagrade kao najbolji teniser planete Zemlje i kao najbolji sportista sveta 2021. Američki Srbi predlažu da se Đokoviću podigne spomenik u Njujorku, pored spomenika Nikoli Tesli , koji je Novak svojevremeno posetio'', poručio je Lončar.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke