Perfektan start, 3 od 3 za naše, imamo srpski derbi u drugom kolu US Opena!

Autor: Boris Jovanović
utorak 27.08.2024.
07:32
Izvor: Sportske.net

Naši teniseri odlični u Njujorku!

EPA-EFE/JUSTIN LANE
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković počeo je danas odbranu titule na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku pobedom protiv 138. igrača sveta Moldavca Radua Abota posle tri seta,  6:2, 6:2, 6:4.

Drugi teniser sveta pobedio je posle dva sata i sedam minuta.

Đoković je oduzeo servis protivniku u petom i sedmom gemu prvog seta i poveo u meču.

On je dobro počeo i drugi set, napravio je brejk u trećem gemu za 2:1, a Radu je odmah vratio brejk i izjednačio.

Srpski teniser je uzvratio novim brejkom za vođstvo 3:2, a u sedmom gemu ponovo je oduzeo servis Moldavcu i osvojio drugi set.

Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise sve do sedmog, kada je Đoković napravio brejk i poveo 4:3. Zadržao je prednost i posle druge meč lopte plasirao se u drugo kolo.

Četvorostruki šampion Ju Es opena igraće u drugom kolu protiv sunarodnika, 109. tenisera sveta Lasla Đerea. Đere je danas pobedio Nemca Jana-Lenarda Štrufa 6:7, 6:1, 6:7, 6:4, 6:2.

Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto mu je noćas Japanac Jošihito Nišioka u petom setu predao meč zboog povrede. 

Meč je trajao tri sata i 37 minuta, a Nišioka u 10. gemu četvrtog seta nije iskoristio dve meč lopte.

Prvi set dobio je Kecmanović 7:6, a Nišioka je zatim preokrenuo sa 6:2 i 7:5. Srpski teniser osvojio je četvrti set 7:5, a pri njegovom vođstvu 1:0, Nišioka je predao meč.

Kecmanović će u drugom kolu igrati protiv Italijana Lorenca Muzetija, koji je pobedio Amerikanca Rajlija Opelku 7:6, 1:6, 6:1, 7:5.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke