Šarapova - Nije lako, al' je slatko...

Autor: Beta Beta
utorak 27.10.2015.
22:07
Izvor: Beta

Nekadašnja prva teniserka sveta Marija Šarapova rekla je danas da joj je bilo jako teško da pobedi danas Simonu Halep na završnom turniru u Singapuru, što joj je drugi trijumf nakon povratka od povrede.

BETA/AP Photo/Wong Maye-E
BETA/AP Photo/Wong Maye-E

Povezane vesti

Šarapova je uspela da se odbrani od napada Halepove u drugom setu, nakon velike borbe u prvom i vođstva Ruskinje od 5:1 u drugom. Rumunka je posle toga uspela da priđe na 5:4, ali je četvrta nositeljka napravila još jedan brejk i dobila drugi set sa 6:4 u gemovima, baš kao i prvi.

"Bilo je stvarno teško u tom drugom setu. Pretpostavljam da su to trenuci u kojima treba da prebrodite to što niste dugo igrali, jer mečevi protiv druge igračice sveta nisu laki. To se definitivno videlo na kraju", rekla je Šarapova posle meča.

To je Ruskinji bila 20. pobeda na završnim turnirima i sada ima skor od 20 pobeda i 10 poraza na ovom događaju.

Pobeda nad drugom igačicom sveta joj je najbolja pobeda u prethodnih više od godinu dana. Poslednji put kada je Šarapova pobedila drugu sa WTA liste bilo je u četvrtfinalu Sinsinatija avgusta prošle godine, kada je takođe savladala Halepovu.

Simona Halep sada ima skor od šest poraza bez pobede protiv Šarapove, a posle meča je priznala da je impresionirana nastupom nekadašnjeg "broja jedan".

"Igrala je baš dobro danas. Pogađala je sjajne udarce u najvažnijim trenucima meča. Iako nije igrala još od Vimbldona, zna da igra tenis. Ona je šampionka, skusna je, a i uvek dobro igra protiv mene", rekla je Simona Halep.

"Ali, mislim da sam danas imala dobar nastup. Učinila sam sve što sam mogla. Borila sam se do kraja, a to mi je najvažnije. Ponovila se stara priča – bila sam blizu, ali nisam pobedila. Moram to da prihvatim. Radiću vrednije, sad sam motivisanija i bolje učim", dodala je ona.

Niko iz crvene grupe se nije plasirao u polufinale. Sve će biti poznato u četvrtak, kada Šarapova (2:0) bude igrala protiv Flavije Penete (1:1), a Halepova protiv Agnješke Radvanske (0:2).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke