Selektor Troicki nije uspeo da ponovi Zimonjićev uspeh, šta kaže posle svega?

Autor: Darko Mitrović
petak 05.02.2021.
12:13
Izvor: Sportske.net, Kurir

Promena na klupi naše Dejvis kup reprezentacije nije donela željeni rezultat.

Epa/Facundo Arrizabalaga
Epa/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Pred kraj prethodne sezone, neočekivano je došlo do promene selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije.

I sam Nenad Zimonjić je bio neprijatno iznenađen time da je izgubio poverenje reprezentativaca sa kojima je uspeo da osvoji prethodni ATP kup.

Viktor Troicki je na predlog reprezentativaca izabran za novog selektora, a svoj debi imao je ovih dana u Australiji na novom ATP kupu.

Za razliku od prethodnog, Srbija nije uspela da se plasira u završnicu takmičenja, noćašnji poraz od Nemačke značio je oproštaj i od plasmana u polufinale.

Svoje prve utiske posle ovog duela Troicki je izneo u razgovoru za ''Kurir''.

Najpre je istakao pehove koje je reprezentacija Srbije imala uoči duela sa Nemcima - povredu Krajinovića, Lajovićeve pobleme sa žuljevima...

''Dali smo sve od sebe, sve što smo mogli u ovom trenutku. Nikola se pokazao, igrao je fenomenalno svoj prvi zvanični meč za reprezentaciju, falilo je par poena da se sreća okrene prema nama, ali ostali smo kratki i nismo uspeli da trijumfujemo'', objasnio je Troicki.

Posebno se osvrnuo na nastupe Novaka Đokovića.

"Novak je odigrao odlično sve mečeve do sada, zaista sam mu zahvalan što pred Grend Slem rizikuje i igra ovako naporne mečeve, neverovatan posao je odradio. Treba svi da mu budemo zahvalni što se toliko žrtvuje. Nismo imali sreće, a ne može ni svake godine da se osvoji ATP kup", zaključio je Troicki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke