Sok izbacio Čilića, pobede Conge i Kiz

Autor: Beta Beta
petak 02.09.2016.
23:59
Izvor: Beta

Američki teniser Džek Sok plasirao se večeras u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedio devetog igrača sveta, Marina Čilića iz Hrvatske u tri seta, 6:4, 6:3, 6:3.

BETA/AP Photo/Ivan Sekretarev
BETA/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

Sok, 27. igrač sveta, pobedio je šampiona US opena iz 2014. godine za sat i 45 minuta. On je bez većih problema osvojio svih 14 servis gemova i suočavao se sa samo jednom brejk loptom. Sok je četiri puta oduzeo servis Čiliću.

On će u osmini finala igrati protiv 11. tenisera sveta Francuza Žoa Vilfreda Conge, koji je pobedio 35. igrača na ATP listi, Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:3, 6:4, 7:6.

Conga je tri puta oduzeo servis protivniku, a uspeo je da spasi svih sedam brejk lopti.

US open je jedini grend slem turnir na kome Conga nije igrao u polufinalu.

Američka teniserka Medison Kiz plasirala se u osminu finala pošto je pobedila 81. teniserku sveta Naomi Osaku iz Japana sa 7:5, 4:6, 7:6.

Japanska teniserka je dva puta servirala za meč, ali je Kiz oba puta uspela da joj oduzme servis, a zatim da taj-brejk dobije sa 7:3 i pobedi.

Kiz će u osmini finala igrati protiv 74. teniserke sveta Dankinje Karoline Voznijacki, koja je u dva seta pobedila Rumunku Moniku Nikulesku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Saturday, 03.09.2016
13:34

Mislim ni da sam Čilić ne zna kako je osvojio onaj US Open i Sinsinati ove godine.