TSS krenuo u ofanzivu, upućen poziv svim svetskim teniskim institucijama!

Autor: Darko Mitrović
petak 14.01.2022.
18:59
Izvor: Beta

Objavljeno saopštenje uoči Đokovićevog saslušanja.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Teniski savez Srbije (TSS) saopštio je danas da čvrsto podržava najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, u borbi sa australijskim vlastima, kako bi zaigrao na Australijan openu.

"TSS čvrsto podržava našeg šampiona Novaka Đokovića u borbi sa australijskim vlastima na pravo da zaigra na Australija openu, prvom od četiri Gren Slem turnira u 2022.", navodi se u saopštenju.

"Presedan u svetu tenisa, koji je uvek važio za džentlmentski sport, da se političkom i sudskom odlukom aminuje učešće devetostrukog šampiona Australije na turniru je neprihvatljiv za kompletan sportski svet na planeti i kosi se sa svetim olimpijskim principima, koji su dobro poznati i domaćinima turnira, kao organizatorima Olimpijskih igara", dodaje se.

Srpskom teniseru danas je drugi put ukinuta viza, a on bi mogao da bude deportovan iz Australije, pošto se nije vakcinisao protiv korona virusa.

Iz TSS podsećaju da je Đoković validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora i države domaćina prvog grend slem turnira u sezoni, kao i da je to potvrdjeno odlukom Federalnog suda u Melburnu u ponedeljak.

"Novo povlačenje vize, izazvano političkim pritiscima, dovelo je i do novog povlačenja ne samo srpskog, nego i svetskog sportskog asa po sudovimam i pritvorima. Epilog još ne znamo, ali verujemo da neko ko je sve pobede ostvario na terenu, jedinom mestu gde nikakvi spinovi, osim igračkih, pravilima dozvoljenih, ne pomažu i ko je zvanje najboljeg tenisera svih vremena zaslužio baš reketom na mreži, može samo trijumfalno da završi i ovo učešće u Australiji", navodi se u saopštenju.

Predstavnici TSS-a pozivaju sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sportova, jer kako navode ovo nije napad samo na Đokovića, već i na svetski sport u celini.

"TSS u kontaktu je sa svim teniskim, svetskim institucijama po pitanju ovog slučaja i nastavlja da podržava Novaka Đokovića, kao i sve srpske tenisere koji nas predstavljaju i čine ponosnim na domaćoj i međunarodnoj sceni", dodaje se.

Đoković će večeras od 22 časa po srednjoevropskom vremenu, a u subotu ujutro po lokalnom vremenu u Melburnu, otići na razgovor sa imigracionim vlastima i do tada neće biti u pritvoru.

Posle saslušanja Đoković će biti odveden u pritvor, sve do novog saslušanja koje je zakazano za nedelju.

Australijan open počinje 17. januara u Melburnu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke