Vavrinka: "Đoković je zaslužio da igra finale"

Autor: Beta Beta
petak 30.01.2015.
22:12
Izvor: Beta

Momak koji se u petak oprostio od titule na Australijan Openu usled poraza od Novaka Đokovića priznao je da se oseća razočarano ali da je Srbin bio taj koji je zaslužio plasman u finale.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka rekao je da je današnji polufinalni meč na Otvorenom prvenstvu Australije protiv Novaka Đokovića bio čudan, ali da je i pored poraza zadovoljan svojom igrom na turniru u Melburnu.

"Ovo je bio čudan meč. On je igrao dovoljno dobro da pobedi i zaslužio je da igra u finalu. Razočaran sam zbog poraza, pošto sam imao utisak da sam u meču, da igram dobro. Danas sam imao sve što je potrebno za pobedu, ali ipak nisam uspeo", rekao je Vavrinka.

"Danas nismo igrali naš najbolji tenis. Napravili smo mnogo grešaka, ali to se dešava. On je bio snažniji", dodao je Vavrinka.

Vavrinka neće biti u prilici da brani titulu na Australijan openu, pošto je danas izgubio od prvog tenisera sveta Novaka Đokovića sa 2:3 u setovima (6:7, 6:3, 4:6, 6:4, 0:6). To je njihov treći uzastopni duel u Melburnu koji je završen posle pet setova.

"Iznenađen sam što smo ponovo igrali pet setova, iako je peti trajao 10 minuta. U poslednje dve godine smo u Melburnu vodili velike bitke. Ovo nije bio najbolji meč, bilo je mnogo uspona i padova. Uslovi za igru na početku meča nisu bili dobri, zbog jakog vetra nije bilo lako kontrolisati lopticu", rekao je on.

Četvrti teniser sveta rekao je da je zadovoljan početkom sezone i da misli da je bolji igrač nego što je bio prošle godine i da je najvažnije da zadrži visok nivo igre tokom cele sezone, a ne samo na pojedinim turnirima.

"Igrao sam prvi večernji meč ove sezone i morao sam da se adaptiram. Ali, zadovoljam sam fizčkom spremom, generalno igram dobro. Zadovoljan sam nivoom igre, ali mislim da plaćam cenu kasnog završetka prošle sezone i trijumfa u Dejvis kupu. Pokušavao sam da se koncentrišem na početak sezone, pobedio u Čenaju, a u Melburnu sam dao sve od sebe. Juče sam rekao treneru da sam psihički potpuno mrtav i da su mi se ispraznile baterije", dodao je Vavrinka.

On je naveo da je napravio dobar raspored turnira u ovoj sezoni.

"Sada idem kući. Imam nedelju dana pre početka narednog turnira. Napravio sam dobar raspored, imam određene dane kada ću raditi sa trenerima i kada ću ići na odmor i mislim da će ove godine sve biti u redu. Sada tačno znam šta ću raditi u narednih šest, devet meseci", rekao je Vavrinka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke