Nekadašnji asovi - Idealnih 11 igrača koji su završili karijeru ove sezone!

Autor: Pavle Lazarević
ponedeljak 30.05.2016.
22:41
Izvor: Sportske.net

Prošle sezone karijeru su završili velikani poput Havijera Zanetija i Rija Ferdinanda, a sledeće sezone nećemo gledati još dosta bivših legendi.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Fudbalski portal "Squawka" predstavio je tim od 11 igrača koji su 'okačili kopačke o klin' na kraju ove sezone.

U idealnoj ekipi ima mnogo nekadašnjih asova ove igre, a predstavićemo svakog pojedinačno.

Golman - Rožerio Seni (43 godine)

Klubovi - Sao Paolo (1273 nastupa)

Legendarni brazilski čuvar mreže je na golu svog voljenog Sao Paola proveo čak 23 godine i uspeo da upiše neverovatan podatak - 131 pogodak! On je svakako rekorder u svetskom fudbalu u toj kategoriji.

Odbrana - Džoni Hejtinga (32 godine)

Klubovi - Ajaks, Atletiko Madrid, Everton, Fulam, Herta (510 nastupa)

Bobreni defanzivac je neočekivano rano otišao u penziju, nakon što je ove sezone dobijao malo prostora za igru u njegovom drugom mandatu u dresu Ajaksa, pa je odlučio da završi karijeru. Za reprezentaciju Holandije odigrao je čak 87 utakmica.

Odbrana - Nemanja Vidić (34 godine)

KLubovi - Crvena Zvezda, Spartak Subotica, Spartak Moskva, Mančester JUnajted, Inter (547 nastupa)

Nakon niza teških povreda, kultni štoper Crvene Zvezde i Junajteda, odlučio je da prekine karijeru u januaru ove godine, a pamtićemo ga kao jednog od najboljih igrača u eri Ser Aleksa Fergusona i sigurno najboljeg Srbina koji je igrao u Premijer ligi.

Odbrana - Valter Samjuel (38 godina)

Klubovi - Njuels Old Bojs, Boka Juniors, Roma, Real Madrid, Inter, Bazel (691 nastup)

Stameni Argentinac baži za beskompromisnog defanzivca i nijednom protivničkom napadaču nije bilo lako da igra protiv njega. Odigrao je 56 utakmica za dres sa nacionalnim grbom, a najbolji deo karijere proveo je u Interu, kada je pod vođstvom Žozea Murinja osvojio triplu krunu.

Zadnji vezni - MIkel Arteta (34 godine)

Klubovi - Barselona, PSŽ, Glazgov Rendžers, Real Sosijedad, Everton, Arsenal (536 nastupa)

Izdanak čuvene "La Masije", plenio je tehničkim sposobnostima, ali i sjajnom borbenošću. Nakon što je odigrao samo 25 mečeva u prethodne dve sezone, odlučio je da završi karijeru, a od sledeće sezone radiće u Mančester Sitiju, kao trener.

Centralni vezni - Džermejn Dženas (33 godine)

Klubovi - Notingem Forest, Njukasl, Totinhem, Aston Vila, QPR (457 nastupa)

Dženasa pamtimo kao elegantnog veznjaka sa beskrajnom energijom i kondicijom. Poslednje dve sezone je imao mnogo problema sa kolenom, pa više neće igrati profesionalno fudbal. U karijeri je odigrao 21 meč za selekciju "Gordog Albiona".

Centralni vezni - Huan Karlos Valeron (40 godina)

Klubovi - Las Palmas, Majorka, Atletiko Madrid, Deportivo (770 nastupa)

Prefinjeni Valeron važi za jednog od najcenjenijih vezista u španskom fudbalu ikada. Ovaj plejmejker je vrhunac karijere doživeo na "Rijazoru" u dresu Deportiva iz La Korunje, sa kojom je igrao polufinale Lige šampiona 2004. godine.

Prednji vezni - Rober Pires (42 godine)

Klubovi - Mec, Marsej, Arsenal, Viljareal, Aston Vila, Goa (616 nastupa)

Pires je 2011. godine napustio Aston Vilu i očekivalo se da tada završi bogatu karijeru, ali je otišao u Indiju da promoviše fubdal i tek je ove sezone prekinuo aktivno igranje fudbala. U sezoni 2001-02 bio je proglašen za igrača godine u Premijer ligi, a Arsenal je osvojio titulu šampiona Engleske.

Napadač - Luka Toni (38 godina)

Klubovi - Modena, Empoli, Fiorencuola, Lodiđijani, Trevizo, Breša, Palermo, Fiorentina, Bajern, Roma, Juventus, Al Nasr, Verona (705 nastupa)

Koliko je Toni bio kvalitetan špic pokazuje činjenica da je u sezoni 2014-15 bio uvršten u najbolji tim Serije A, kada je postigao 20 pogodaka sa 37 godina. On je 2006. godine bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Svetskog prvenstva od strane Italije.

Napadač - Raul (38 godina)

Klubovi - Real Madrid, Šalke, Al Sad, Njujork Kosmos (1034 nastupa)

Legendarni kapiten Real Madrida okačio je kopačke o klin na kraju ove sezone u drugom rangu američkog fudbala NASL-u. On je drugi strelac u istoriji Kraljevskog kluba sa 323 gola, a i dalje će se pamtiti veoma loš odnos voljenog kluba prema igraču i čoveku njegovih kvaliteta.ž

Napadač - Dijego Milito (36 godina)

Klubovi - Rasing, Đenova, Saragosa, Inter (622 nastupa)

Vrhunac sjajne karijere MIlito je dostigao u milanskom Interu, kada je kao jedan od najboljih pojedinaca, osvojio Ligu šampiona 2010. godine. Karijeru je završio tamo gde je i počeo - u Rasing Klubu iz Aveljanede.

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RedDevil89
Tuesday, 31.05.2016
08:24
avatar
Lord Bobinhooo!
Tuesday, 31.05.2016
00:07

Valeron kakav je to igrac bio najslicniji ZIdanu u to vreme.

avatar
Xander Corvus
Monday, 30.05.2016
23:59

Nemanja ooo,Nemanja ooo...jednostavno jedan od najboljih igrača u eri Ser Aleksa Fergusona i sigurno najbolji Srbin koji je igrao u Premijer ligi...

avatar
stevan_vasic90
Monday, 30.05.2016
23:44

Zamislite ovaj tim samo 10-ak godina mlađi... :)

avatar
Tuesday, 31.05.2016
09:40

Ne bi moglo da se igra protiv njih.. Napadači sabijaju, sve prave lisice u šesnaestercu , vezni red previše tehnički dobar, a lakše bi bilo probiti kineski zid nego ovu odbranu.

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 31.05.2016
15:31

Realno, paklena ekipa, odbrana baš kao što si rekao KINESKI ZID. Sredina prepua genijalaca, a o napadu ne treba trošiti reči :)

avatar
Monday, 30.05.2016
23:43

Odlican je ovo tim. Nema dostojnih zamena nazalost sad.