Bavarci overili titulu, ali i ne ugovor svoje zvezde - Gvardiola rešava dugogodišnji problem?

Autor: Stefan Matić
sreda 17.06.2020.
20:40
Izvor: Sportske.net

Da li će Katalonac profitirati od problema u bivšem klubu.

EPA-EFE/ANDREAS GEBERT
EPA-EFE/ANDREAS GEBERT

Povezane vesti

Sinoć su fudbaleri Bajern Minhena proslavili svoju osmu uzastopnu titulu.

Za to je bila dovoljna minimalna pobeda protiv Verdera, Levandovski je pokazao umeće i doneo novo slavlje, ali ovog puta na praznom stadionu. Bavarcima je sada ostalo da se fokusiraju na Ligu šampiona, san o tripleti i dalje živi.

Ipak u narednom prelaznom roku možemo videti i bombastičan odlazak iz šampionskog tima. U pitanju je David Alaba, koji i posle godinu dana pregovora nije potpisao novi produžetak ugovora.

Postojeća saradnja ističe krajem juna naredne godine, po pisanju engleskih i nemačkih medija čelnici šampiona Bundeslige razmišljaju o prodaji kako bi sprečili odlazak bez nadoknade.

Rasplet situacije pomno prati Gvardiola koji od kada je došao u Mančester muku muči sa levim bekovima. Kupljen je skupi Mendi, ali Francuz pati sa učestalim povredama dok Zinčenku to nije prirodna pozicija.

Pominje se i Čelsi koji je favorit za kupovinu Bena Čilvela, ali bi Austrijanac bio jeftiniji od engleskog beka Lester Sitija. Naravno tu je i PSŽ, Pariz će raskrstiti saradnju sa mnogima ovog leta, a jedan jeste i Kurzava koji je služio Tuhelu kao alternativa kraj leve aut-linije.

Alaba je čitavu deceniju u prvom timu Bavaraca, videćemo da li je ovo sezona selidbe.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jasminn
Thursday, 18.06.2020
10:36

Sve super sve bajno. Najbolji ovo ono, ali mene malkice kopka zasto mu Bajern ne produzuje ugovor. Bajernu se to rijetko desava. Ili mu pada forma i polako vise nije onaj Alaba na kojeg smo navikli i polako ga neko drugi izbacuje iz prvih 11, ili je nesto drugo? Covjek se mora malo zamisliti

avatar
damjan89
Wednesday, 17.06.2020
21:53

Alaba ne da bi bio bolje jeftinije nego i daleko bolje resenje od Cilvela, u najboljim godinama je a o kvalitetu ne treba pricati, jer je jedan od najbljih na svojoj poziciji. Realnost je da ce tesko da predje kod nas jer je Bajern trenutno kvalitetniji i konkurentniji...

avatar
Südkurve München
Wednesday, 17.06.2020
21:42

😂😂😂😂😂😂😂😂

avatar
Karambol
Wednesday, 17.06.2020
21:12

Po mom misljenju ili Alaba ili Ernandez napustaju klub,Dejvis je zacementirao svoje mesto u prvih 11 kao levi bek,dok Ernandez i Alaba igraju levog stopera,dakle ne verujem da ce neko od njih dvojice pristati da greju klupu. Ako dodje do transfera dodje biti neka trampa za Sanea ili Hakimija.