Ćavijev bekovski remont 2022 - Počinje sada, na leto savršen novi tandem!

Autor: Milovan Longinov
utorak 18.01.2022.
16:50
Izvor: Sportske.net

Plan je tu.

EPA-EFE/Jesus Diges
EPA-EFE/Jesus Diges

Povezane vesti

Ćavi Ernandes je jasno stavio do znanja da od sledeće sezone želi novi bekovski par. 

Barselona je već sada u potrazi za levim bekom, a trenutno je najpovoljnija i najjeftinija opcija - Nikolas Taljafiko.

Ćavi Ernandes je zatražio od Đoana Laporte iskusnog levog beka koji može da deli minutažu sa Albom. Ćavi je uveren da Alba nema snage da igra do kraja sezone na svakoj utakmici, a mladom Alehandru Baldeu nedostaje iskustvo i najverovatnije će ići na pozajmicu.

Taljafiko je dostupan za samo sedam miliona evra, jer će na leto ući u poslednju godinu ugovora. On je bio blizu potpisa za Vest Hem, pominjao se i Napoli, ali su pregovori propali. 

On bi došao kao alternativa Albi i kao prelazno rešenje do leta, kada će doći - Hose Gaja. Kapiten Valensije takođe ulazi u poslednju godinu ugovora i na leto će ga Barsa dovesti za samo 15 miliona evra. Gaja je po Ćavijevom ukusu, ali i Mateua Alemanija, koji ga zna iz perioda kada je bio direktor Valensije. 

Barsin plan je veoma ozbiljan i na poziciji desnog beka. Seržinjo Dest se ne uklapa u Ćavijev koncept, jer trener Barse smatra da Amerikanac taktički nije spreman za najviši nivo. On ima i veliku tržišnu vrednost, pa će Barsa pokušati da zaradi njegovim odlaskom. Zamena će biti Nusair Mazraui, takođe stiže iz Ajaksa, baš kao i Dest, ali bez obeštećenja, pošto mu 30. juna ističe ugovor. 

Ovde je važno istaći da je Mazrauijev agent Mino Rajola i da Đoan Laporta i ovim transferom želi da ojača svoje kontakte sa Italijanom kako bi olakšao i pregovore za Erlinga Halanda. 

Do tada ostaje Dani Alveš prvi desni bek, a uprava će na leto odlučiti da li će produžiti ugovor sa Brazilcom do 2023. kada će imati 40. 

Sve u svemu, Mazraui i Hose Gaja, a do tada Dani Alveš, Taljafiko, Alba...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke