Deset razloga zbog kojih Konteov Inter "ne radi"! Šta je krenulo naopako?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 23.10.2020.
11:26
Izvor: Sportske.net

Nisu problemi samo na terenu...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Inter igra kao i obično, ludo, sa dosta preokreta, sve je to zanimljivo za gledanje neutralcima, ali rezultati nisu dobro. Više od tri meča bez pobede brine činjenica da se ne vidi napredak i da ekipa deluje slabije nego prošle sezone.

Ovo su prema nekim mišljenjima deset razloga zbog kojih Inter ima razloga za brigu.

1. Nisu dobro ušli u sezonu, Konte je pretio da će otići, ne zbog rezultata već jer je hteo više moći. Na kraju je predsednik Ženg pomirio strasti između direktora i trenera, ali pre se može reći da je bilo u pitanju primirje i da su svi delimično nezadovoljni. To se odrazilo na atmosferu.

2. Inter nije uspeo da proda igrače na koje Konte ne računa, pre svega Škrinjara, pa nije stigao štoper po meri, svi znamo da je hteo Milenkovića. Umesto toga, on igra sa De Frajom i praktično dva beka u 3-5-2, Kolarovim i D'Ambrosiom, što se do sada nije pokazalo kao rešenje.

3. Konte je poznat po tome što promašuje sa igračima koje dovodi, setimo se zbog čega je otišao iz Juventusa, neka njegova rešenja koja je tražio poput zaboravljenog Iturbea, ili čak nekih igrača koje je doveo kao Pelusa, Padoina nikada nisu pokazali kvalitet da igraju ozbiljnije za Juventus. Sada mnogi smatraju da su igrači poput Kolarova i Vidala na kojima je insistirao jer imaju pobednički mentalitet greške, mada je rano za te procene.

Baner

4. Niko ne može da osvaja trofeje sa ovakvom odbranom, Konteov tim je primio previše golova i ma šta on pokušavao sa poslednjom trojkom, ma kako kombinovao, rešenja nema. Ovo je najgori defanzivni start Intera još od vremena Gasperinija.

5. Previše zavise od Lukakua, što reče trener Gladbaha koji je ostao neporažen na "Meaci", Marko Rose, jedina taktika im je da doture loptu do Belgijanca. Svi se plaše šta će biti kada napadač padne u formi. Konte sada insistira, da ako ne može već Džeko, bude doveden, Žiru, ali to je teška misija. Žervinjo koga su mu nudili nije isti tip igrača.

6. Problem je sa Eriksenom jer niko ne veruje da je zaboravio da igra. Ok, možda se ne uklapa kod Kontea, ali kada igra za Dansku kao da se ponovo rodio. Trener je bio protiv njegovog dovođenja, smatra ga za prelaganog igrača koji ne može da se nametne u Italiji, no, ima i do trenera ako ne nađe mesto tako kvalitetnom igraču.

7. Posed ne donosi ništa, protiv Gladbaha u prvom poluvremenu su držali loptu i gotovo nisu napravili pravu priliku. Problem je i što rezerve, bez obzira na to što svi tvrde da je Inter pojačao konkurenciju nisu u stanju da puno toga okrenu. Doduše, dosta igrača je bilo povređeno i bolesno što je dodatno opterećenje.

Baner

8. Finansije vlasnika nisu u dobrom stanju priča se da neće biti više ulaganja, osim u slučaju prodaje. Naime, prema "Blumbergu" ovo je bila teška godina za "Suning", navodno su izgubili trećinu bogatstva tokom pandemije, oko pet milijardi dolara.

9. Igrači više nisu uvereni da je Konte rešenje, ili makar tako tvdi "Korijere delo Sport" koji je naklonjen milanskim timovima. Niko više ne želi da preuzme inicijativu i odgovornost. Sa ovim su povezane priče da Marota nije odustao i da i dalje čeka šansu da smeni trenera i dovede Maksa Alegija koji je Kontea nasledio i u Juventusu.

baner

10. Inter je poznat kao sklon slobodnim padovima, kada kola krenu nizbrdo, veliki je problem zaustaviti ih, i tu nije krivica do Kontea, nekako kako da klub teško izlazi iz problema. Sada se trener boji, pošto je Hakimi pozitivan, a trenirao je sa timom da će testovi pokazati nove zaražene, što će iskomplikovati stvari u Đenovi gde Inter jednostavno mora da pobedi i prekine niz.

No, videćemo, čini se da bi pobeda na "Marasiju" vratila sigurnost donekle i poboljšala atmosferu pred gostovanje Šahtjoru u Ukrajini.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
debeliRonaldo
Saturday, 24.10.2020
19:35

Samo je jedan razlog što im ne ide... Konte

avatar
Boginja iz Bergama
Friday, 23.10.2020
23:21

Inter mi je izgledao vrlo mocno prije pocetka sezone, bio sam uvjetem da ce Konte napravit 2 3 vatijenate novog intera,kupis extra igraca Hakimija vec tu imas Sensija,Barelu,Lukakua,Martineza,Skrinjara,Bastonija,De fraja ,Eriksena igraci u najboljim godinama i uz njih pridodas Kolarova,Vidala i jos neke iskusne igrace i ok to nije los potez ali njemu na klupi sjedi Skrinjar koji se jedno vrijeme povezivao sa svim velikanima,Eriksen koji treba da bude motor tima al ne Konte vise voli neku svoju viziju sa Esli Jangom po Boku,Kolarovom na stoperu i jos milion i jedna kombinacija koja ne moze nspravit krstenu i uigranu akciju ...Imas super brzog Hakimija po strani Vidala kao velikog ratnika u veznom redu uz naravno Barelu,Sensija,Eriksena i u napadu je Lukaku-Martinez ipak konte vise vjeruje Kolarovu,Jangu Darmianu....

avatar
INTERnacionalist
Friday, 23.10.2020
21:59

Mlati Vlaka ko sto smo navikli!

avatar
The_Matrix
Friday, 23.10.2020
19:34

Nigde veze pola stvari...jednostavno je problem u treneru i moze se reci da je poceo lagani bojkot igraca

avatar
No rules
Friday, 23.10.2020
18:42

Dosta toga tacno ali proradice oni. Znam da sam prosle sezone citao gomilu tekstova zbog kojih ce bas Inter uzeti titulu, ali malo morgen. Svake sezone Inter krene silovito i odjednom stane, meni se ovakav start bas svidja., da promijene malo..

avatar
Oldboy
Friday, 23.10.2020
17:21

Ali kad prorade....

avatar
Oldboy
Friday, 23.10.2020
15:21

Broj 5 je na žalost tačan, Lukaku je i rvač i fudbaler.

avatar
Nebojsa Sin
Friday, 23.10.2020
15:06

Čuj šta je pošlo naopako, u Interu? Naopak klub.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Friday, 23.10.2020
14:54

Jednostavno, Inter ima takve igrace, da bas mora da se desi "klik" , kako bi oni uzeli titulu. Imaju previse igraca koji su na samom kraju karijere, ali nisu to igraci kakve je imao Murinjo, pa da mislis da moze isto tako, Murinjo je onda imao igrace koja su suva klasa i jos se desio taj "klik" , a malo i sudije protiv Barse da se ne lazemo. Ovaj Inter, em nema ni priblizne igrace, a po meni ni trenera. Bice u TOP4 i puna kapa.

avatar
Oldboy
Saturday, 24.10.2020
15:07

😂😂😂Ali sudije protiv Barse, pa ako je neko nekad dobijao pomoć to je ta tvoja Barsa

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Wednesday, 28.10.2020
00:19

Momak, ja ocima ne mogu da smislim Barsu, zelim im da ne vide LS narednih 100 godina, ali onda protiv Intera, sudija ih jeste ostetio, toliko, da Inter prodje.

avatar
Amalainter
Friday, 23.10.2020
14:17

1.razlog-corona
2.razlog-menjaj na 4-4-21ili 4-3-1-2 ako nemas igrace za svoj sistem u nekim utakmicama..

avatar
Mare91Inter
Friday, 23.10.2020
13:09

Crveni Lucifer i Le tissier su sve lepo objasnili. Konte je trula jabuka bio u svakoj ekipi koju je vodio, sličan tip kao Murinjo gde god je radio(osim u Interu) ostavio je haos. S tom razlikom što Murinjo ima mnogo više uspeha i titula. Ne bi me čudilo da se uskoro svlačionica okrene protiv njega.

avatar
Mak-Juventino
Friday, 23.10.2020
22:53

Muinjo nije ostavio haos u Interu ?!

avatar
Crveni Lucifer
Friday, 23.10.2020
12:49

Padaju iz razloga koji sam naveo jos pred pocetak sezone, ne mozes da dovedes fudbalere koji su spremni za staracki dom i da ocekuje da sa njima juris trofeje, kakav kolarov, kakav vidal, oni su svoje odigrali, jos mu ne valjaju skrinjar i eriksen. Kada dodamo faktor konte i njegovu sklonost da razbija samopouzdanje igracima i to da je konfliktna licnost neuspeh je zagarantovan

avatar
Le Tissier
Friday, 23.10.2020
12:39

Cini mi se da je Anceloti rekao da veliki treneri moraju da se prilagode ekipi, a ne da po svaku cenu forsiraju svoju filozoviju. Konte konatantno izmislja sa pozicijama igraca, kao i sa taktikom. Ako nemas, ili trenutno nemas igrace za 3-5-2 promeni i prilagodi se, nemoj da stavljas bekove i krila na stopere, pa ce se mozda naci i mesto za Eriksena.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 23.10.2020
15:05

Odlican komentar mislim da si pogodio bit !

avatar
Бојовић Милан
Friday, 23.10.2020
11:42

Eriksen je prelagan u Italiji, čiji je fudbal jedno 12 puta mekši od engleskog...iz kojeg je došao u Italiju. Ovi ne mogu da osvoje titulu i to je to, imaju igrački kadar, ali nema hemije, vazda neke razmirice, trener je lud i eto

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 23.10.2020
12:32

Da, bas je u Italiji mekan fudbal, Boze svasta...