Još tri pojačanja i Juve će imati savršen prelazni rok! Ovo su mete od 120 miliona!

Autor: Boris Jovanović
sreda 31.07.2024.
13:48
Izvor: Sportske.net

Juventus izgleda obećavajuće...

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Juventus je za sada napravio dobar posao u prelaznom roku.

Đuntoli se oslobađa suvišnih igrača, prodati su Soule i Hujsen dva mlada fudbalera, kao i Moaz Kean, Iling Džunior i Barečea su otišli u PL kao "kusur" za Daglasa Luiza. 

Novac u kasu su uneli i Kajo Žorž, mladi De Vinter, Belgijanac je otiša u Đenovu, već se u kasu slilu oko 70 miliona evra. Rabio je otišao kao slobodan igrač, kao i Aleks Sandro, njihove plate će rasteretiti budžet, a čeka se još niz odlazaka. Šćešnji traži klub, na prodaju su Kjeza, MekKeni, naš Kostić, Rugani, što će sigurno dodatno ojačati sumu koju klub namerava da potroši na transfere.

Stigli su uz pomenutog Luiza iz Vile, golman Monce De Gregorio, Huan Kabal, Kolumbijac iz Verone i Kefren Tiram iz Nice.

Sa Azurne Obale će stići naredno pojačanje. Todibo, štoper koji je svojevremeno bio u Barseloni je odbio Vest Hem, a izvesno je da će ojačati odbranu. Francuz će koštati Juventus oko 35 miliona evra. Toliko bi bez bonusa trebalo da košta i Adejemi koji čeka odlazak Kjeze. Nemac koji nije ipak u Dortmundu opravdao očekivanja po dolasku iz Salcburga je prvi tip Mote za bok u ofanzivi, a vezu bi trebalo da upotpuni prva meta prelaznog roka, Kopmajners iz Atalante.

Na Holanđaninu se zasniva čitava koncepcija prelaznog roka, ali on je i najteža meta. Naime, Atalanta ne želi da ga proda, ali računa se i volja nekadašnjeg igrača Alkmara, on je uslove sa "Bjankonerima" dogovorio. Primaće oko 4.5 miliona po sezoni.

Prva zvanična ponuda je otišla, 45 miliona evra, ali će Atalanta to odbiti. Ne žele ni igrače, pa je sva prilika da bi Juventus morao da dođe nekako do 60 miliona kako bi ispunio želju novog trenera Mote.

Drugim rečima, do kraja "Stara Dama" mora da uloži 120 miliona kako bi se pojačala u sve tri linije tima, što je Đuntoli obećao.

Ako bude uspeo da realizuje sva tri posla (Todibo je blizu), biće to sjajan prelazni rok, a Juve bi mogao da baci rukavicu Interu koji je prvi favorit za odbranu krune.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke