Katalonska tragikomedija - Laporta ne može da registruje nikog, a kreće po Portugalca od 90.000.000 u "pet do 12"?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 20.08.2024.
08:29
Izvor: Sportske.net

Ovo je neverovatno...

Alejandro García
Alejandro García

Povezane vesti

Taman kada pomislimo da ne može da bude veći haos u Barseloni, katalonski mediji dosole i opet iznenade.

Dan nakon što je odjeknulo da Barselona tera Ilkaja Gundogana da ode besplatno i odrekne se plate kako bi mogla da registruje Danija Olma do vikenda, pojavila se vest da je Rafael Leao velika želja Đoana Laporte.

Novinar Fernando Polo koji je uglavnom važio za pouzdan izvor, otkriva da je predsednik Barselone označio ofanzivca Milana kao novu prvu želju do kraja prelaznog roka, pošto je propao transfer Nika Vilijamsa.

Ipak, problem je što je Portugalac preskup, ali navodno Barsa sprema ponudu od 90 miliona evra. Ali, postoji i opcija da Barsa i Milan trampe igrače, jer su navodno "rosoneri" zainteresovani za pojedine igrače iz Flikovog tima. 

Ovaj izvor navodi da bi Leao rado prešao u Barselonu, ali da neće praviti problem u Milanu, te da je motivisan i ako ostane. Takođe, Laporta se uzda u svoj prijatelja Žorža Mendeša koji bi trebalo da bude glavni posrednik u pregovorima.

Naravno, problem je što je Leao procenjen na 90-100 miliona evra, ima ugovor do 2028. godine i klub poput Milana ne bi smeo da dopusti da ostane bez glavnog igrača u finišu prelaznog roka.

Nije poznato ko bi mogao da bude uključen u potencijalnu trampu da Milan spusti cenu, ali se zna da Barselona ne računa na Ansua Fatija, Vitora Rokea, Klemena Lenglea, Mikaela Fajea, pa čak i Ferana Toresa, ali da za sada teško uspeva da realizuje adekvatne izlazne transfere. 

Kao što je poznato, Barsin glavni problem nije novac za obeštećenje, već nemogućnost da registruje igrače sa njihovim platama. Barsa već godinama ima taj problem, ne može da posluje 1:1, iako je Laporta mesecima unazad uveravao da će to biti rešeno do leta. Ali, 10 dana pre kraja prelaznog roka, situacija je i dalje ista. 

Barsa zbog toga i tera najplaćenije kao što je Gundogan i verovali ili ne - Lengle. Ako oni oslobode deo platnog budžeta, onda bi Barselona mogla da realizuje čak i transfer Rafaela Leaa. 

Ali, ovo sve deluje kao još jedna dobra dimna bomba da se navijačima zamažu oči posle još jednog sramnog poteza uprave i ponašanja prema Ilkaju Gundoganu. 

Više o tome čitajte OVDE, a mi ćemo svakako u narednih 10 dana pratiti situaciju oko Portugalca, mada zaista deluje više kao neka nova unapred neuspela priča u režiji Đoana Laporte...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke