Lalatović prvo "pojačanje" doveo iz Švajcarske!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 08.09.2022.
13:15
Izvor: Sportske.net

Filip Frei potpisao za Radnički.

Sportske.net/Mladen Heleta
Sportske.net/Mladen Heleta

Povezane vesti

Radnički Niš je danas dobio još jednog novajliju u ovom prelaznom roku.

Ugovor sa niškim klubom potpisao je mladi levi bek Filip Frei. Momak rođen 2001. godine u Švajcarskoj poseduje pasoš te države i igrao je u njenim mlađim reprezentativnim selekcijama, ali ima i državljanstvo Srbije, odakle potiče njegova porodica.

On je prvi igrač kojeg je u Niš doveo Nenad Lalatović, koji je ekipu preuzeo u ponedeljak.

Frei je prve fudbalske korake i karijeru gradio u Cirihu, a u toku svog fudbalskog razvoja bio je član i čuvene fudbalske škole holandskog Ajaksa. Igrao je omladinskom timu ekipe iz Amsterdama, kao i u UEFA Ligi šampiona mladih timova.

Kao profesionalac, pored matičnog Ciriha, branio je i boje švajcarskog Vila u sezoni 2020/21, koju je proveo na pozajmici u tom klubu.

Po potpisivanju ugovora, izneo je i svoje prve impresije o klubu i očekivanjima u Radničkom:

"Ne osećam se kao stranac u Nišu, ovde sam uvek voleo da dođem za praznike kod babe i dede, moja porodica potiče odavde ovo je i moj grad, i svakako je to imalo uticaja na moju odluku da karijeru nastavim u Radničkom. Naravno, ovo je veliki klub koji je poslednjih godina promovisao nekoliko izuzetnih mladih igrača i voleo bih da nastavim tu tradiciju, da svoju punu fudbalsku afirmaciju doživim u ovom klubu. Konkurencija je na svakoj poziciji je ovde žestoka, a na meni je da zalaganjima na treninzima zaradim mesto u timu. Donosim sa sobom iskustvo igranja na profesionalnom nivou i ekipama koje izuzetno dobro rade u mlađim kategorijama, pa jedva čekam da se predstavim niškoj publici", rekao je Frei.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke