Laportino naređenje Deku - 118.000.000 za duo iz snova, ali sat otkucava!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 18.07.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Barsa izgleda rešava problem sa finansijskim fer-plejom.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Predsednik Barselone Đoan Laporta želi da ovog leta dovede i Nika Vilijamsa i Danija Olma!

Za Vilijamsa se zna odavno i danima se pojavljuju slične informacije o dogovorenim ličnim uslovima, te da Barsa traži način da isplati klauzulu od 58 miliona evra. 

Nikov transfer je izvesniji, mada i Dani Olmo želi da se vrati kući, ponikao je u Barsi, stasao u zvezdu i smatra da je sada pravi trenutak za povratak. Međutim, problem je što njegova klauzula od 60 miliona evra ističe 20. jula, a Barselona ne može da je aktivira do vikenda. 

Pojedini izvori veruju da će RB Lajpcig prihvatiti identičnu ponudu i nešto kasnije, iako nisu u obavezi, pre svega jer su u dobrim odnosima sa Olmom i znaju da je njegova želja da zaigra za Barselonu.

Ali, takođe se postavlja i pitanje - ko onda treba da ode? 

Olmo može da pokriva nekoliko pozicija u napadu i veznom redu i zaista je svestran igrač, koji igra u oba smera, što je Barsi preko potrebno. Međutim, sa njim se stvara velika gužva. Žoao Feliks definitivno neće biti otkupljen, ali tu su Rafinja, Feran Tores, povratnik Ansu Fati, nedodirljivi Lamin Jamal, kao i Pedri, Gundogan, Gavi, De Jong...

Mnogi veruju da bi Barsa najradije prodala Rafinju i Toresa i zamenila ih Olmom i Vilijamsom, ali njih dvojica ni ne pomišljaju na odlazak iz Katalonije.

Sve u svemu, kuva se u Barseloni, izgleda da je Laporta opet pronašao rešenje da ispegla finansije i da uloži veliki novac baš kao leta 2022. kada su stigli - Rafinja, Žil Kunde, Robert Levandovski...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke