Nine od naredne sezone u društvu dvostrukog prvaka Evrope i šampiona sveta?!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 09.07.2018.
00:02
Izvor: Sportske.net

Australijski Sidnej, za koji sa uspehom nastupa Miloš Ninković, mogao bi da dobije veliko pojačanje.

Epa/Dan Himbrechts
Epa/Dan Himbrechts

Povezane vesti

Prema pisanju brojnih medija, Sidnej bi mogao da angažuje bivšeg napadača Liverpula, Čelsija i madridskog Atletika Fernanda Toresa.

Popularni "El Ninjo" je ovog leta napustio "Jorgandžije", bilo je priča da bi karijeru mogao da nastavi u Kini ili MLS ligi, ali izgleda da će karijeru nastaviti u Australiji.

Tores je karijeru počeo još 2001. godine u Atletiku, šest godina kasnije se preselio u Liverpul, da bi početkom 2011. godine pojačao Čelsi.

Igrao je godinu dana i u Milanu, kao pozajmljen igrač "Plavaca", potom je i potpisao za "Rosonere", ali je odmah otišao na pozajmicu u matični Atletiko, koji ga je na kraju sezone i otkupio od Italijana.

Sa Atletikom je na startu karijere osvojio Segundu, potom je u drugoj epizodi u klubu igrao finale Lige šampiona, a minule sezone je sa "Jorgandžijama" osvojio Ligu Evrope.

U Čelsiju nije igrao najbolje, ali je uspeo da osvoji FA Kup, Ligu šampiona i LE.

Sa reprezentacijom Španije je u periodu od 2008. do 2012. godine osvojio sva velika takmičenja, dva Evropska prvenstva i jedno Svetsko prvenstvo (2010. godine u Južnoj Africi).

Sada bi u dresu Sidneja mogao da zaigra sa bivšim reprezentativcem Srbije Milošem Ninkovićem, koji za ovu australijsku ekipu nastupa od 2015. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke