Njukasl sastavio listu za opstanak, 15 imena, jedno je Srbin!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 24.01.2022.
09:54
Izvor: Sportske.net

Koga će od ovih igrača uspeti da privuku velikim novcem...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Do kraja prelaznog roka ostalo je još nedelju dana, videćemo šta mogu da urade pojedini timovi koji su najavili veće kupovine, pogotovo Njukasl koji je postao najbogatiji klub na svetu i sada želi da oformi ekipu koja će izboriti opstanak. Stigli su Tripije i Vud, ali to nije dovoljno. Trijumfom za vikend su preskočili Votford i Barnli, ali su ostala dva davljennika odigrala manje mečeva.

Kako pišu engleski mediji čeka se sastanak Edija Houva sa vlasnicima, lista je napravljena, za svaku poziciju postoje opcije, a sve u svemu 15-tak igrača u fokusu. Idealno bi prema menadžeru bilo da se svaka linija tima pojača sa još po jednim igračem i tako stvori veća konkurencija.

Tako bi uz golmana Dubravku, Njukasl želeo da dovede Bernda Lena koji je u drugom planu u Arsenalu, Nemac je izgubio mesto Arona Ramsdejla.

U odbrani traže levog beka, Mičel Baker iz Leverkuzena koji je igrao za PSŽ je meta, Holanđanina privlači ogroman novac koji bi mogao da dobije na severu Engleske. Što se štopera tiče, Dijego Karlos je prva želja, ali 35 miliona evra nisu dovoljni, tako da je realnija opcija naš Nikola Milenković koga bi Fiorentina pustila i za manje. Bednarek iz Sautemptona je krajnje rešenje, mada je pitanje da li bi on bio pojačanje po meri, iako se ponovo izborio za minutažu među Sejntsima.

Imena poput Botmana i Tarkovskog provlače se nekoliko meseci, ali Holanđanin iz Lila je nemoguća misija jer ga francuski šampion neće pustiti, a Tarkovski iz Barnlija će verovatno doći kao slobodan igrač na leto.

U veznom redu, Bisuma iz Brajtona je jasna meta, ostalo mu je 18 meseci do kraja ugovora, no "Galebovi" traže 60 miliona evra i to "Svrake" neće platiti. Uz to, Bisuma bi želeo u veći klub, i Arsenal i Totenhem su zainteresovani za fudbalera iz Malija.

Pominjani su i Hajdara iz Lajpciga, on ima kluazulu od oko 40 miliona, ali u junu, no i on želi u veći klub, dok Kamari iz Marseja ističe ugovor na leto, Marsej traži oko 12 miliona evra, ali mladi francuski reprezentativac se dovodi u vezu sa Junajtedom i radije bi sačekao da postane slobodam, iako nigde ne može da dobije platu kao u Njukaslu. 

Lingard, Dele Ali bi mogli da budu bombe poslednjeg dana, verovatno pozajmice sa otkupom, dok Osman Dembele i dalje trenira nerve Barselone. Njukaslu nije problem da plati desetak miliona evra pozajmice i da onda Dembelea na leto učini najplaćenijim igračem u timu, oni bi mogli da mu ponude 15 milina evra po sezoni...

U samom špicu, Mario Baloteli je i dalje prva meta, Super Mario je dobio poziv ponovo u reprezentaciju, iskusan je, igrao je za Siti i Liverpul u PL, može da pomogne ekipi, ali se Houv plaši njegovog lošeg uticaja na svlačionicu. 

Sigurno da od danas, do sledećeg ponedeljka Njukasl će biti na svim naslovnim stranama. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke