Pep uštedeo ogroman novac Sitiju, drži se principa, ali šta će uraditi sa Srbinom?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 02.10.2018.
16:01
Izvor: Sportske.net

Kako se sada razvija situacija "Građani" mogu da se samo poklone odlukama svog trenera. Hoćemo li narednog leta videti isti scenario?

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

U trenucima kada se Aleksis Sančez proglašava za najveću promašenu investiciju u istoriji Junajteda, zaboravlja se uloga Pepa Gvardiole.

Nije tajna da je prvi izbor Čileanca bio Siti, da je on želeo među "Građane", da ponovo radi sa Gvardiolom, ali i da je otpisan kada je izneo svoje uslove.

Ne radi se o tome da Siti nije imao novac da ga plati, već o Gvardiolinom principu da neće davati više nego što igrači vrede, dizati im cenu i trkati se sa rivalima. Siti izdvaja manje novca za plate nego Junajted, Gvardiola je na kraju odustao, dobio lako šampionsku trku, a onda kupio Mareza.

Naravno, ne možemo znati kako bi Sančez igrao u mnogo organizovanijem Sitiju, ali da je došao, onda Pep ne bi doveo Mareza koji za sada nije standardan, ali koristi svaku šansu, bio je u pravu kada ga je tražio kako bi pojačao konkurenciju.

Iste principe, Gvardiola će primeniti i na Mbapea.

On je već izašao iz bilo kakve trke za Francuza uz reči da Siti nikada neće platiti takvo obeštećenje za jednog igrača, niti da će Mbapeu dati toliki novac, iako ga on zaslužuje.

Jer, Gvardiola ima potpuno druge planove, ne želi da unosi na taj način razdor u ekipu.

Ali, kako pišu italijanski mediji, Siti je klub koji ima najviše aduta da ubedi Milinković Savića da se preseli u Englesku. Pep je hteo Pjanića koji je produžio ugovor, ali Juventus je tražio 100 miliona evra.

Sada se postavlja pitanje, pošto definitivno nema klauzule za Srbina koji je juče zvanično potpisao do 2023. ali bi na leto mogao da bude prodat, kako će Gvardiola postupiti.

Liverpul i Siti su najozbiljniji, Juventus smatra da je sve preko 80 miliona evra previše za Sergeja, a Junajted je u takvim problemima da se ne zna šta će se dešavati u junu.

Dakle, svi će morati da pregovaraju sa Lotitom. Za Sergeja, zavisi jasno od partija koje bude pružao, ali ako zadovolji kriterijume Gvardiole, Siti bi bio idealan klub, zauzeo bi mesto Fernandinja u timu, nije tajna da Pep traži zamenu.

Ali, principi ostaju, ako Lotito bude tražio 150 miliona, pokušavajući da uvuče nekoliko klubova u igru, jasno da će Siti odustati pre nego što pregovori počnu.

Zanimljivo da je Marez sa oko 70 miliona evra, najviše plaćeni igrač u istoriji kluba, u top 10 su osim De Brajnea, Sterlinga i Aguera sve igrači koje je doveo Gvardiola. Ali, to je još uvek manje od suma koje su plaćali Barselona, Real, Junajted, Juventus za igrače, pa i Čelsi koji je srušio rekord prvo sa Moratom, a onda i Kepom...

Doduše Siti je prilično slab prodavac, Ikenačo je otišao u Lester za oko 30 miliona, a dovoljno je reći da su u naponu snage prodali Teveza Juventusu za 12 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stabber
Wednesday, 03.10.2018
08:23

Svi zele Savica a niko nit pokusava da ga dovede jer ne zeli, znaju da je panj od igraca

avatar
Di Stéfano
Wednesday, 03.10.2018
02:33

Jao stvarno...Pep bas malo trosi...Covek je stedljiv nema sta

avatar
Anonymous Official
Wednesday, 03.10.2018
01:51

Ni vidim niti jedan jedini razlog zasto bi Mbappe otisao iz PSG u City?

avatar
A.Shevchenko 7
Tuesday, 02.10.2018
19:25
avatar
deki trbic
Tuesday, 02.10.2018
17:41

ahahahaha Pep je poludeo ako zeli SMS-a da dovede za te pare...bacanje novca na igraca koji ne moze da igra u PL!!!

avatar
Rikardo Roča
Tuesday, 02.10.2018
17:22
avatar
Komsa Manchester
Tuesday, 02.10.2018
16:37

Bagatela za Teveza

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 02.10.2018
16:34

Neizmjerno im hvala na Carlitu Tevezu

avatar
Edgar
Tuesday, 02.10.2018
16:20

Pa ja sam milio da ste zaboravili na naseg momka od 180 meleona