Potvrda, FIFA postavila fiksnu cenu za Nejmara i sada PSŽ ne može ništa!

Autor: Milovan Longinov
subota 25.04.2020.
17:08
Izvor: Sportske.net

Bivši agent potvrdio!

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Iako je Nejmar želeo nazad, iako je Mesi tražio samo da mu vrate Nejmara, PSŽ i Barselona jednostavno nisu mogli da se dogovore prošlog leta oko transfera Brazilca na Kamp Nou.

To je potvrdio i Vagner Ribeiro, uvaženi brazilski agent, koji je svojevremeno posredovao u Nejmarovom transferu iz Santosa u Barselonu.

On je za ESPN objasnio da po pravilima FIFA, Nejmar sada ima fiksnu cenu, koju ako Barselona plati, PSŽ neće moći ništa, jer je poput klauzule.

"Nejmar do sada nije imao realnu tržišnu vrednost. Da je želeo, PSŽ je mogao da zahteva od Barselone i 500 miliona evra prošlog leta, pošto je imao još dugačak ugovor sa klubom. Ipak, ove sezone se to promenilo i sada Nejmar ima fiksnu cenu po pravilima FIFA, kao procenat od njegove prodaje od 222 miliona iz 2017. godine. Nejmar sada fiksno košta 164 miliona evra", rekao je Ribeiro.  

On je takođe otkrio da Florentino Perez i dalje mašta o Nejmaru, te da su o Brazilcu pregovarali i prošle godine!

"Putovao sam u Madrid više puta jer Nejmar bio i ostao neostvareni san Florentina Pereza. Maja prošle godine Perez je i dalje želeo da ga dovede", otkrio je Ribeiro.

Barselona, Real Madrid ili neko treći? Da li Nejmar vredi 164 miliona evra u ovom trenutku?

Bonus 10

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Sunday, 26.04.2020
09:50

Ко одређује ту фиксну цену? Какве су ово будалаштине. Ако нема клаузулу, нико не може натерати ПСЖ да га прода мимо њихове воље.

avatar
Mirjevac
Saturday, 25.04.2020
22:07

Sad se moze desi da Nejmar zaigra za barcuu, dali se to svidja PSZ ili ne, nnaravno da barca plati tu svotu za njega!

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 25.04.2020
17:39

Ova vest mi je nerealna, kako FIFA može da odredi cenu za nekog igrača ako ta cena nije navedena u ugovoru???

avatar
amigo999
Saturday, 25.04.2020
17:24

Hahaha...Pravila igre ala Severna Korea.....Valjda je slobodno trziste, usluge fudbalera se placaju koliko se dve strane dogovore (prodavac i kupac)...

avatar
Mirjevac
Saturday, 25.04.2020
21:43

Nije tu nikakva S. Koreja, vec su to pravila, da igraci koji imaju manji deo od ugovora i hoce da odu nemogu klubovi da ih ucenjuju i da za njih traze ogromne pare, to su noviteti, posto je proslo leto Nejmar hteo da ode PSZ je trazio ogromne novce samo da ga nebi prodo! Tako je sad da ako se tako nesto desi da ovi odrede enu i to je to!

avatar
Man united
Tuesday, 28.04.2020
17:53

Ја бих пре рекао да играчи уцењују клубове него обрнуто. Потпишу дугорочни уговор својевољно, а онда после годину, две, из неког свог хира желе да иду. Ту клубови у већини ситуација попусте. На крају продају играча који им је потребан и то за мању суму него што би иначе добили. Неимар ти је чист пример. Похрлио за арапским парама. Па, би сад кад се сморио назад у Барсу. Ако се врати у Барсу, сутра ће му опет синути нека нова лудорија. И теби је у реду да се тако удовољава размаженим нарцисима? Извини, али мени то није нимало у реду.

avatar
Mirjevac
Monday, 27.04.2020
23:09

Man unajted: To je po meni dobro, eno kad je PSZ hteo da kupi Nejmara, barca je zakovala cenu nenormalnu, i to otkupnu klauzulu koju niko nije ne samo hteo vec nije mogo da plati, a igrac vise nije hteo da ostane, i tada da ga nije odkupio PSZ, on bi da je ostao u barci najebao, kao sto to sad rade sa Bejl-em, i da nije PSZ platio otkupnu klauzulu od 222 miliona, on nebi sad bio u PSZ, niti bi mozda bbio igrac na ceni kao sto je sada, mozda bi propao u barci! Nejmar nije vredeo tih 222 miliona, niti vredi sad tih 160 miliona, ali opet fifa ide na to da PSZ vrati nesto od ulozenog novca, posto je nesto onn odradio za ove tri godune! Ja mislim da je to dobro da nemogu klubovi da ucenjuju igrace!

avatar
Man united
Monday, 27.04.2020
08:30

А ко одређује шта су огромне паре? Некоме је много 10М, некоме 100М, некоме 500М. Није сваки клуб спреман да плати исту суму за играча. Све је до процене клубова. Мало је безумно да нереалну цену одређује неко из Фифе. То може да изазове разне малверзације. Нпр. Барса жели Неимара за ниску цену да купи. Потплати одређене људе у Фифи и они јој наместе жељену цену. То нема везе са мозгом и ја одбијам да поверујем да је неко увео такво правило. Можеш ли да ми нађеш вест која пише о тим новим прописима.

avatar
RocknRolla
Saturday, 25.04.2020
17:20

Prodajom Dembelea i Kutinja bi mogli da finansiraju Nejmarov transfer.

avatar
Mirjevac
Saturday, 25.04.2020
21:43

Barca ce da da Kutinja i nesto malo novca, ili Dembela jedan za jedan i to je to!

avatar
Saturday, 25.04.2020
17:12

A odakle Barsi pare? Grizman, Dembele i Suarez ostaju. Kutinja mogu samo na pozajmicu, tako da i on možda ostane.

avatar
Mirjevac
Saturday, 25.04.2020
21:40

Barca ce da pozajmi pare od Atletika, kojem preti slom ako se ne kvalifikuje za sledecu LS, i eto njega u bankrotu! Kako to odkud barci pare, kad ona ima pare i ima cak devet igraca da proda! Barca izdaje ime kluba i sve te pare ce da donira za vakcinu protiv virusa, da barca nema pare ona nebi donirale sve te pare, zar se nevidi logika? Barca je naj veci proizvodjac igraca i naj vise iih prodaje, barca naj bolje poslovala od svih klubova, barca nije potrosila puno para na pojacanje, ona je za pare od Nejmara potrosila na dva igraca, Kutinja i Dembelea, jedino za Grizmana sto je platila iz budzeta. ali i za njega je barca prodala nekoliko mladih igraca i tu nije sve iz budzeta placala, zato oona ima pare! barca trosi 58% od zarde na plate, znaci ostaje jojj oko 32%, tako da su tu pare! Mesi ima 30 miliona platu i plus 10 milionna od sponzora, a dok Atletiko placa 30 milionna platu Simeonu i atletiko je na sestom mestu, sad ti vidi!