Solskjer podigao belu zastavu, slede zahvalnice, šoping lista poznata!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 06.05.2019.
08:41
Izvor: Sportske.net

Posle remija sa Hadersfildom, Norvežanin podvukao crtu, Junajted je tu gde mu je realno i mesto. No, sada će često biti na naslovnim stranama, sprema se buran period...

EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIA
EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIA

Povezane vesti

Mnogi sada sumnjaju da je Ole pravi čovek za posao, čak tvrde da mu je Junajted prerano ukazao poverenje stalnim ugovorom, ali u klubu su sigurni da je Norvežanin pravi čovek da sprovede revoluciju.

Naime, Solskjer je juče rekao da su igrači tim, zajedno dobijaju i gube, ali i priznao da je za neke ovo kraj, da nisu dovoljno dobri za Junajted.

"Serijom pobeda stvorili smo sebi šansu za Ligu šampiona, nismo je iskoristili, sada ćemo u LE, gde nam je verovatno i mesto", kaže menadžer Junajteda.

Stvari bi mogle da postanu još gore za "Đavole", ako usledi nepovoljan rasplet na Vembliju za dve nedelje.

Ipak, ono što je glavno je da klub mora da se oslobodi viška igrača. Oni koji sigurno odlaze su Erera, Valensija i Mata, njima ističu ugovori.

Ali, koga će klub prodati?

Na prvom mestu je pokušaj da se oslobode verovatno najvećeg promašaja u istoriji, Aleksisa Sančeza, makar i plaćali polovinu od 25 miliona koliko zarađuje, kako bi otišao u neki drugi klub. Ni to neće biti lako, a u napadu bi mogla da usledi još jedna promena. Lukaku hoće da ode, "Đavoli" nemaju ništa protiv, ali treba naći kupca, vratiti veći deo uloženog u Belgijanca.

Uz njega, Darmija bi mogao da se vrati u Italiju, a neizvesna je sudbina Pogbe, dok je De Hea dobio ultimatum, da se izjasni, ili prihvata ugovor, ili će biti prodat. Male su šanse i dalje da Pogba ode, ako Junajted bude insistirao na 180 miliona evra, u slučaju da ga prodaju, sigurno će se ustremiti na Eriksena iz Totenhema koji košta stotinak miliona i kome takođe za 12 meseci ističe ugovor.

Prioritet je desni bek, Kanselo iz Juventusa je papren, košta 60 miliona evra, dok je Palas čvrst u nameri da ne proda Van-Bisaku.

Soslkjer traži i štopera, vezistu i spoljnog napadača, cilj je da se dovedu igrači koji će odmah kvalitet podići na viši nivo, poput Daglasa Košte i štopera kakav je Škrinjar ili Kulibali. Ali, oni su nemoguća misija, De Liht i dalje udaljena mogućnost, Solskjer ima obećanje da će klub uložiti veliki novac i čak srušiti svetski rekord kada je defanzivac u pitanju, jer to je po njemu ključ. Problem je što je takvih igrača malo na tržištu, traže ih Juventus i Barselona, navodno je i Bajern spreman da izdvoji veliki novac za centralnog defanzivca što potragu čini još težom.

U svakom slučaju, ovaj tim ne može puno, to je sada jasno i samo mnogo veliko ulaganje može da vrati Junajted u evropsku elitu. Novca imaju, ali su mnogo utrošili u pogrešne poteze, Solskjer veruje da je dovođenje mlađih igrača kakav je Žoao Feliks, ili Sančo, možda i Deklan Rajs rešenje, ali koliko tako veliki klub može da čeka?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Tuesday, 07.05.2019
18:42

Junajtedu ce da svane kad Vidica postave za trenera. A to bi moglo da bude sledece sezone kad Solskjer ode...

avatar
Anonymous Official
Monday, 06.05.2019
21:29

Bez ogromnih ulaganja ne mozemo nista napraviti.

avatar
StefMU
Monday, 06.05.2019
15:49

Ako Kanselo kosta 60 miliona onda bi trebali da ocekujemo na leto da potrosimo bilion funti. MINIMUM. Smesni ste..

avatar
jv
Monday, 06.05.2019
14:46

Opet isto. Dovode nove trenere, pa nove igrače masno plaćaju i tako u krug. U fudbal se ne razume Solsker, ni Murinjo ni Van Gal, niko. Loši igrači su Rašford, Marsijal, Lukaku, Sančez, Runi, Felaini, Depaj, niko ništa ne zna. Na čelu kluba se nalaze ljudi nesposobni da vode jedan od najvećih klubova na svetu, dok je god tako napretka neće biti. Trener mora naterati igrače da zarade platu, a ne da vise na društvenim mrežama. U klubu nema borbenosti, krvi, želje da se pobedi. Trule jabuke trener mora prodati, i uvesti disciplinu, a klub ga mora podržati. I onda polako, dva do tri kvalitetna pojačanja po sezoni i za tri, četiri godine mogu do titule.

avatar
Barca4ever
Monday, 06.05.2019
14:01

Iskreno ceo tim je za prodaju. Ovim starima proslo vreme pa I Maticu koji je ocajan a ovi mladi kao da su se zasitili fudbala I igraju kao da ih neko tera,nemaju tu zar I borbu u sebi,zelju za dokazivanjem I prestizom da budu najbolji.Jednostavno nemaju zahvalnost prema klubu. Trenutno ne vidim ko bi mogao da ostane. Dovesti neke dobre,siromahe iz mladosti koji ce izginuti na terenu a ne primadone.

avatar
Monday, 06.05.2019
12:45

Solser decko mozda jeste legenda Junajteda,pa on je 3x gori trener od Mojesa,mislim da je Junajtedu i sledeca sezona propala ovog nece toleristati kao Murinja popice otkaz u prvih 10-12.kola......

avatar
Devil born 1878
Tuesday, 07.05.2019
00:01

Menjaj tu sliku na profilu, ili bar nadji neku azara u belom dresu

avatar
Paklena pomorandza
Monday, 06.05.2019
12:34

Tezak filozof,u principu ne volim ljude koje mnogo pricaju a covek samo nesto mrmlja.On je obican mapet u rukama Wudvorda i Glejzere,kakav trener kakva revolucija,kakve bakrce.Kao prodace one sto ne valjaju a iducu godinu opet cemo gledati Janga,Smolinga,Jonsa,Lingarta i so ono prepotentno i izvikano Englesko fudbalsko "drvo".To je to,trgovsko drustvo United koje u fudbalskom smislu obican midtable tim.

avatar
Wolverine
Monday, 06.05.2019
12:29

Koliko se taj fudbal počeo igrati u silu. Nemaš 3 prava igrača za kupiti, a nekad je vrvilo.

avatar
Vardar Wolf Kennel
Monday, 06.05.2019
11:55

Kulibali , Nejmar , Mbape , Daglas Ksota , De liht i ne zaliti pare , jos ako Sane ide i njega ugrabiti
Sve ostalo je zalog za budocnost i tako ce svake godine izgovor biti da se stvara tim

avatar
NikkiCFC
Monday, 06.05.2019
13:46

Nece oni u tim bez LS.

avatar
Ser Keba
Monday, 06.05.2019
14:51

Sane da ode? Pa jedino ako je Gvardiola poludeo.

avatar
The_Matrix
Monday, 06.05.2019
11:54

Kanselo 60 miliona? Cega? Covek koji ne moze da se izbori pored De Silja za minutazu. A Darmijan je za De Silja bio Dani Alves pa pogledajte kako je Darmijan izgledao u PL

avatar
Nenadd
Monday, 06.05.2019
10:32

Samo kad su Rasford i Lingard nezamenjivi..tako im i treba...

avatar
Medison
Monday, 06.05.2019
10:29

Pise se u zadnje vreme da Totenhem ce prodati Tripie letos, bolja dvojka na trzistu znaci nema.