"Delfini" otputovali u Slovačku na utakmicu u Svetskoj ligi

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 07.03.2022.
23:55
Izvor: Sportske.net

Protivnik je Slovačka.

AP Photo/Mark Humphrey
AP Photo/Mark Humphrey

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je danas u Bratislavu, gde će igrati protiv Slovačke utakmicu trećeg kola takmičenja u Svetskoj ligi.

Selektor Dejan Savić je za utakmicu, koja se igra u utorak od 18 časova, podmladio ekipu, uz petoricu debitanata, saopštio je Vaterpolo savez.

"Velika je stvar debitovati za reprezentaciju. Uspesi u juniorskoj selekciji su jedno, ovo je nešto sasvim drugo. Znamo da nemamo pravo na opuštanje, moramo da pokažemo da i ovakav sastav Srbije ima vrednost. Uradićemo sve da opravdamo poverenje", rekao je golman Crvene zvezde Vladimir Mišović.

Vaterpolista Novog Beograda Vasilije Martinović dodao je da će pružiti maksimum na debiju.

"Ne znam Slovake ali znam da moramo da odigramo najbolje što možemo, da pokažemo da nismo slučajno pozvani. Vreme radi za nas i moramo da iskoristimo svaku priliku da potvrdimo kvalitet"
, naveo je on.

U sastavu Srbije su: Milan Bulajić (Partizan), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Tomić (Novi Beograd), Aleksa Nešić (Partizan), Nemanja Vico (Partizan), Petar Velkić (Partizan), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Draško Gogov (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd) i Vuk Milojević (Crvena zvezda).

U prvom kolu Srbija je bila bolja od Italije sa 12:9, a Slovačka je izgubila od Italije sa 22:4. Srbija i Italija idu dalje na finalni turnir evropskog dela Svetske lige koji će biti održan krajem aprila.

Ne propustite