Drama u finalu, Srbiji zlato!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.07.2018.
15:10
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije osvojila prvo mesto na Mediteranskim igrama u Taragoni!

oks.org.rs/Ivica Veselinov
oks.org.rs/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Srpski ''Delfini'' opravdali su ulogu favorita i na najbolji način priveli kraju takmičenje na Mediteranskim igrama.

Srbija je osvojila zlatnu medalju pošto je danas u uzbudljivom finalu savladala selekciju Grčke sa 12:10, tek posle boljeg izvođenja peteraca. U regularnom toku meča bilo je 8:8, po četvrtinama 1:1, 0:2, 4:3, 3:2, a penal seriju Srbija je dobila sa 4:2.

Naš tim je loše odigrao drugu četvrtinu, posle koje smo ušli u ozbiljan problem, pre svega zbog loše realizacije igrača više (6/0) i Grčka je na polovini ove utakmice vodila sa 3:1.

Ipak, do kraja su izabranici Dejana Savića uspeli da izjednače, a sam finiš je bio posebno uzbudljiv jer su Grci imali uzastopno tri napada, da bi potom Ćuk sa zvukom sirene pogodio prečku u pokušaju da donese pobedu Srbiji.

Sve je ipak došlo na svoje mesto tokom penal serije, Srbija je osvojila zlato, drugo za našu reprezentaciju posle Peskare 2009. godine.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Ubović, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 3, S. Rašović, S. Mitrović 2, B. Mitrović. Selektor: Savić.

GRČKA: Flegas, Genidunas, Skumpakis, Nikolidis, Funtulis 3, Dervišis 1, Argiropulos 1, Murikis 2, Kolomvos, Gunas 1, Vlahopulos 2, Zerdevas, Kapotis. Selektor: Vlahos

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rise up
Sunday, 01.07.2018
15:48

Svaka cast momcima!

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 01.07.2018
15:45

Neverovatni smo u vaterpolu. Ne znam odakle izvlače taj kontinuitet, meni postalo dobar dan. Kad bi vlast upola uložila u vaterpolo koliko u neku kvalifikacionu utakmicu fudbalera protiv Moldavije... Da gledamo vaterpoliste na jelen/lav ambalaži. Ovo je zemlja košarke, vaterpola i odbojke i to treba da se reklamira na sva zvona! Šteta što nam je rukomet propao ...

avatar
Blackmamba24
Sunday, 01.07.2018
15:22

Ovim momcima treba muzej otvoriti koliko imaju medalja zlata trofeja nagrada, svala cast, o njima treba da se pise svaki dan a ne...znate vec