Potvrđeno, imamo još jedan Partizan u vaterpolu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.06.2018.
19:00
Izvor: Sportske.net, waterpolopartizan.rs

Ono što je prethodnih dana najavljivano, danas i ozvaničeno.

BETAPHOTO/Vaterpolo savez Srbije/Ivica Veselinov/DS
BETAPHOTO/Vaterpolo savez Srbije/Ivica Veselinov/DS

Povezane vesti

Vaterpolo klubovi Partizan i Novi Beograd 011 sklopili su dogovor o stručno-sportskoj saradnji, potvrđeno je danas na zvaničnom klupskom sajtu crno-belih.

O čemu se, zapravo, radi?

Iako su mnogi ovaj potez koji je već najavljen prethodnih dana, shvatili kao fuziju dva kluba, u pitanju je nešto drugo.

Novi Beograd 011 će promeniti ime u Partizan Novi Beograd, a ostale detalje objasnio je predsednik Partizana Aleksandar Šoštar.

''Sa Novim Beogradom 011 počinjemo saradnju koju smo imali i koju imamo i sa mnogim drugim klubovima u Srbiji.

S jedne strane mi ćemo našom logističkom, stručnom podrškom pomoći Novom Beogradu 011. Nastavljamo ono što radimo već dugi niz godina, da širimo znanje Partizanove vaterpolo škole na nove centre.

S druge strane mi ćemo dobiti još jednu bazu. Takođe, igrači za koje ne bude bilo mesta u našem timu će dobijati šansu da se dokažu u Partizanu Novi Beograd i da tako izbore mesto u Partizanu. Ovaj vid saradnje treba da donese benefit ne samo za dva kluba, već i za srpski vaterpolo'', naveo je Šoštar.

Partizan sličnu saradnju ima i sa Valjevom, Starim gradom, a VK Banjica ostaje deo Partizanovog sistema kao prelazna faza igrača iz mlađih kategorija u prvi tim.

U ime Novog Beograda 011, trenutno člana Prve B lige, govorio je Đorđe Pejčić, jedan od mnogobrojnih vaterpolista koji su ponikli u Partizanovoj vaterpolo školi, a sa crno-belima je 1997. godine osvojio Trofej LEN.

''Čast nam da sarađujemo sa Partizanom. Svima u vaterpolu je poznato koliko kvalitetno se radi u Partizanu. Izuzetno nam je drago što će se taj sistem rada preneti i na naš klub i pomoći njegovom razvoju.

Kroz buduću saradnju Partizan će proširiti svoju bazu, a mi ćemo dobiti igrače koji su prošli kroz nadaleko poznatu školu kluba sa Banjice. Kod nas će dobiti priliku da pokažu kvalitet'', izjavio je Pejčić.

Ne propustite

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NAJVECI IKADA
Tuesday, 05.06.2018
19:23
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 05.06.2018
19:37

Priznaj da si procitao samo naslov? Sta se ti nama smejes, ni Bog sveti vise ne zna koliko ste klubova promenili u vaterpolu, a to je samo vaterpolo:-D

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Wednesday, 06.06.2018
19:05

To je sigurno:-D

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Tuesday, 05.06.2018
22:10

Češće menjaju klub nego vodu u bazenu :D

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 05.06.2018
19:21

I da je bila fuzija, u cemu je problem? Mi smo institucija svetskog vaterpola.

avatar
Man united
Tuesday, 05.06.2018
19:57

Проблем је у томе што другима спочитавате неке ствари. А кад слична ствар буде у вашем клубу, онда то гледате скроз другачије. Капираш?

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Thursday, 07.06.2018
08:07

Da, to uopste nije bila fuzija vec integracija i preimenovanje, vrlo dobro znam sve. Ja sam bas i napisao da ne bi bio problem da je bila fuzija koja je kudikamo postenija, a isto tako mislim i za nas- upravo zbog toga te i pitam kad ste vi sproveli neku fuziju da bih lepo mogao da izvrsim poredjenje. Za svaku provokaciju sa nase strane, postoji dobra podloga i dobar osnov.

avatar
Man united
Wednesday, 06.06.2018
17:04

Једино оно са ФМП-ом. С тим што то и није класична фузија. Али знаш и сам како сте се свих ових година понашали и провоцирали. А сад немаш проблем са фузијом одједном. То су ти дупли аршини ако ниси знао. Нисам те разумео ово за причање са висине. Није ми то била намера у сваком случају.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 05.06.2018
23:15

Daj mi jedan primer neke vase fuzije pa cemo onda da pricamo. I nemoj da mi tako pises sa visine, nisam ja klinac od 10 godina, a nismo ni ovce zajedno cuvali.

avatar
NAJVECI IKADA
Tuesday, 05.06.2018
20:49

Institucija za punjenje 😂