Šampion na dnu bazena, Partizan u finalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.05.2015.
21:25
Izvor: Sportske.net

Vaterpolisti Partizana srušili su šampiona u majstorici polufinala plej-ofa domaćeg šampionata pošto su posle neverovatnog preokreta uspeli da slave posle produžetka.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Ljubitelji vaterpola večeras su imali priliku da uživaju u majstorici polufinala plej-ofa koju su na "Banjici" odigrali Partizan i Crvena zvezda.

Pitanje plasmana u finale rešeno je tek nakon izvođenja peteraca a meč je obeležio fantastičan povratak Partizana koji je na kraju ispustio dva gola prednosti u poslednjem minutu susreta.

Vaterpolisti Partizana plasirali su se u finale posle boljeg izvođenja peteraca a rezultat regularnog toka susreta bio je 7:7 (1:2, 0:2, 2:1, 4:2). Nakon izvođenja peteraca crno-beli su slavili sa 11:10!

Treća utakmica polufinalne serije plej-ofa Prve A vaterpolo lige između Partizana i Crvene zvezde odigrana je na "Banjici". Nakon što su ostvarili po jedan "brejk" u prve dve utakmice majstorica je odlučivala o tome ko će se priključiti kragujevačkom Radničkom u finalu.

Jako bitan momenat večerašnjeg "večitog derbija" dogodio se već u prvoj deonici kada je vaterpolista Partizana Gavril Subotić zaradio isključujuću ličnu grešku zbog nesportskog prekršaja na protivničkom igraču.

Crno-beli su tako već na startu utakmice ostali bez jednog od najvažnijih igrača što im je u velikoj meri otežalo posao u nastavku susreta.

Aktuelni šampion Srbije poveo je golom Dimitrija Obradovića a domaćin je uzvratio preko Draška Gogova. Od tog momenta pa do odlaska na odmor u bazenu je postojao samo jedan tim.

Gosti su fantastičnom igrom u odbrani uspeli da zatvore sve prilaze golu vaterpolistima Partizana a nepremostiva prepreka bio je i Denis Šefik koji je u prvih 16 minuta imao 8 odbrana.

Do odlaska na odmor Zvezda je umešno koristila prednost igrača više pa je golovima Viktora Rašovića, Nikole Eškerta i Save Ranđelovića stigla do nešto osetnije prednosti.

Veciti derbi
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev

Drugo poluvreme počelo je novim pogotkom Crvene zvezde, egzekutor je bio Ivan Rackov. Gosti su u tom momentu stigli do maksimalna četiri gola prednosti a onda je usledio silovit odgovor Partizana.

Izabranici Vladimira Vujasinovića uspeli su da do kraja treće deonice postignu dva gola preko Nikole Jakšića i Đorđa Lazića čime je meč ponovo dobio na neizvesnosti.

Najtrofejniji srpski klub vratio se u meč zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani i intervencijama golmana Straja Rističevića a drugi pogodak Nikole Jakšića na startu četvrte četvrtine značio je da će se na "Banjici" gledati završnica za infarkt.

Na tačno pet minuta pre kraja susreta pri šutu je povučen Nikola Jakšić pa je Partizan nagrađen petercem a siguran izvođač bio je najbolji igrač crno-belih Dušan Mandić.

Partizan je tako anulirao četiri gola zaostatka sa početka drugog poluvremena a delirijum na "Banjici" izazvao je Dušan Mandić drugim pogotkom na utakmici kojim je doneo prvu prednost crno-belima od početka meča (6:5).

Ispostavilo se da je Dušan Mandić imao najveće srce i da je najviše zahvaljujući njemu Partizan uspeo da napravi čudesan "kambek". Srpski reprezentativac zategao je još jednom na dva i po minuta pre kraja pa je trećim vezanim golom odveo Partizan na +2 (7:5).

Seriju Partizana od 6 vezanih golova prekinuo je Strahinja Rašović golom koji je postgao 50 sekundi pre kraja čime su crveno-beli dobili šansu da postignu gol za peterce.

Upravo se to i dogodilo, u poslednjem napadu braća Rašović su izvela akciju za sedmi gol Crvene zvezde pa je pitanje pobednika rešavano putem peteraca.

Deblje živce i mirniju ruku u penal seriji su imali vaterpolisti Partizana. Crno-beli su pogodili sva četiri puta u prve četiri serije dok je Zvezda promašila u trećoj i četvrtoj seriji pa ćemo u borbi za titulu posle dve godine pauze ponovo gledati Partizan.

Ne propustite

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
drzavni projekat ope
Thursday, 07.05.2015
09:43

Jos jedan bezuspesan pokusaj drzave da ugasi najtrofejniji tim u Evropi. Normalne drzave bi znale da cene sportski biser kao sto je vaterpolo klub Partizan. Ovde su iz petnih zila zapeli da ga ugase.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 07.05.2015
00:43

Na na na na na na na....

avatar
Djordje Blazevic
Thursday, 07.05.2015
00:25

Da su u Evropsko takmičenje prošla dva srpska tima ,Bilo bi duplo bolje za naš vaterpolo..Zvezda se tužno izpacerisala..

avatar
Djordje Blazevic
Thursday, 07.05.2015
00:20

Ako niste primetili i pored otvorenih očiju NE POSTOJI samo Partizan ili samo Zvezda. Tu su i jedni i drugi i gube ili pobeđuju. Radnički , na žalost, nije ozbiljan konkurent bilo kom od ova dva tima. Za srpski vaterpolo bi bolje bilo da je Zvezda prošla dalje jer Partizan je u evropskom takmičenju u svakom slučaju. Zvezdaši su pokazali da još nisu sazreli za to, Čestitke Partizanu i iskrena želja Zvezdašima da se opamete

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 07.05.2015
12:11

Kako Radnicki nije ozbiljan konkurent? Oni su cak i blagi favoriti u finalu bez obzira na to sto je otisao Cuk, a ti kazes da nije ozbiljan konkurent.

avatar
Bata
Wednesday, 06.05.2015
23:49

Bravo za VRTIĆ i pozzz bivšim

avatar
SERBON
Wednesday, 06.05.2015
23:25

Браво момци, свака част! На 1:5 је мало фалило да страда даљински али каква серија од 6 према 0 за вођство од 7:5. На крају смо искомпликовали примивши два гола за минут али је на крају све испало како треба. Честике, идемо сада на Раднички!

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 06.05.2015
23:14

Samo da Vlada pokaže onom samozvanom selektoru šta je rad.Sada neka mu Savić opet uzme tri-ćetiri najbolja igrača paneka se hvale kao i u košarci nadaleko čuvenom školom...

avatar
Бранислав Вуковић
Thursday, 07.05.2015
00:38

kao sto sam davno rekao,mnogima je tesko pao uspjeh savica na predhonom prvenstvu i mnogima je tesko pala ta zlatna medalja,nazalost,ti si jedan od takvih idiota!!!

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 07.05.2015
18:08

Idiot samo može ovako da se ponaša na jednu najobičniju kritiku na koju imam pravo a pogotovo na način na koji je selektor postavljen od garniture koja je imala a i dalje ima cilj samo uništenje jednog kluba bez obzira na cenu.Ne govori š ti uopšte o meni već o sebi.

avatar
Đuka 13
Thursday, 07.05.2015
11:59

Zaboravi si da kažeš jedan od kompletnih ....

avatar
Povratak kraljaBAN20
Thursday, 07.05.2015
00:51

Muke smo (Srbija) mučili do 1/2 finale na EP, a onda je Vujasinović došao da pomogne stručnom štabu reprezentacije i lagano osvojili EP u finalu ponizivši Mađare na njihovom bazenu.

avatar
Dača
Wednesday, 06.05.2015
22:57

Čestitke momcima i Vladi Vijasinoviću. Svaka čast!

avatar
Realan 1
Wednesday, 06.05.2015
21:41

Tako ce i u kosarci dugo trajati onaj drugi drzavni projekat! :)

avatar
Samo CZV
Wednesday, 06.05.2015
21:40

Sami smo sebe pobedili u ovom mecu.Radnicki dobija u finalu i osvaja prvenstvo Srbije bez problema.

avatar
Partizan uvek prvi
Thursday, 07.05.2015
00:56

Obrisi suze mala moja.

avatar
Povratak kraljaBAN20
Wednesday, 06.05.2015
21:35

Bravo momci, napred Partizan!